Stiri

Cum să câștigi timp și să devii mai organizat

Dacă îți dorești să fii mai organizat, să câștigi timp și să nu mai amâni activitățile pe care le ai de făcut, ai nevoie de o abordare eficientă și de un plan bine pus la punct. Iar odată ce vei face acest lucru, vei fi mulțumit de realizările tale, stresul se va diminua, iar tu vei deveni mai productiv, indiferent de sarcinile pe care le ai de făcut. Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să devii o persoană mai organizată.

Setează-ți prioritățile și nu le amâna

Este foarte ușor și, uneori, plăcut să amâni tot felul de activități, de la cele casnice la cele profesionale, fie din comoditate, fie din cauza oboselii. Totuși, cu cât amâni mai mult sarcinile pe care le ai de făcut, cu atât îți va fi mai greu să le duci până la capăt mai târziu. De aceea, ca să nu te supraaglomerezi cu tot felul de task-uri, fă-ți o listă cu lucrurile pe care le ai de făcut, setează-ți anumite priorități, ca să îți atingi obiectivele pe care ți le-ai propus. De exemplu, dacă ești mult prea obosit în timpul săptămânii din cauza serviciului, atunci impune-ți să faci curățenie în weekend.

Organizează-ți biroul într-un mod corespunzător

Biroul este un aspect foarte important de care să ții cont atunci când vrei să lucrezi și să fii eficient. În primul rând, asigură-te că ai la dispoziție un scaun de birou confortabil, ca să te relaxezi și să nu stai încordat atunci când muncești și trebuie să te concentrezi. Apoi, ai nevoie de obiecte și accesorii care să îți faciliteze munca. De exemplu, nu trebuie să îți lipsească o imprimanta, ca să ai mereu, în timp util, acces la documente și acte în format fizic, fie că le păstrezi în dosare, fie că trebuie să le predai. În plus, asigură-te că ai un toner imprimanta de rezervă, ca să nu fii pus într-o situație neplăcută atunci când ai nevoie urgent de un anumit document. De asemenea, așază pe birou tot ce ai nevoie, precum o lampă, un suport pentru accesorii sau un calendar. Ține cont că trebuie să fii organizat și organizat, ca să îți duci treaba până la capăt.

Nu face două activități în același timp

Este foarte tentat să faci două sau mai multe activități simultan, în speranța că vei câștiga timp, practic, să împuști doi iepuri dintr-o singură lovitură. Totuși, rezultatul final s-ar putea să nu fie pe placul tău, iar niciuna dintre activități să nu fie așa cum îți imaginai. De aceea, orice lucru trebuie făcut cu rost. În plus, odată ce ți-ai setat prioritățile, vei lua lucrurile pas cu pas, iar astfel vei evita să intri în criză de timp și nici stresul nu se va instala. Așadar, ia fiecare sarcină pe rând și concentrează-te doar asupra ei. 

Descoperă noi modalități de a fi mai eficient

Sunt multe lucruri pe care le faci zilnic, care ți-au intrat in reflex și au devenit o rutină, doar că din cauza asta pierzi timp prețios, fiindcă nu ai luat în considerare alte alternative. De exemplu, gândește-te cât timp pierzi în trafic zilnic, în drumul spre serviciu. Așadar, ai putea, măcar o zi pe săptămână, să apelezi la mijloacele de transport în comun. Pe de altă parte, chiar dacă îți place să gătești, în loc să pierzi câteva ore bune în bucătărie, ai putea să comanzi mâncare, iar cu timpul câștigat poți să faci altceva și să te relaxezi. De asemenea, ai putea să renunți, măcar parțial, la clipele petrecute pe rețelele de socializare, să pui telefonul jos și să faci ceva productiv, care îți va elibera ziua respectivă și vei scăpa de anumite sarcini pe care le-ai tot amânat.

Sursă foto: shutterstock.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top