Stiri

Cum să valorifici la maximum locuitul la casă. Alege să recurgi la modalități inteligente și eficiente de a aduce un plus de confort în viața ta

Odată cu venirea verii, te poți gândi la o serie de îmbunătățiri pe care să le faci pe lângă casă, astfel încât să amortizezi din cheltuielile de întreținere în timp, să direcționezi apoi banii economisiți către alte scopuri, cum ar fi, de exemplu, vacanțele. E drept, această inițiativă poate implica un buget inițial serios și punerea în stand by a unor planuri imediate. Cu toate acestea, dacă în acest an demersul te va condiționa să nu aspiri la mai mult de un weekend la Căciulata sau Eforie Nord, în anii care vor veni cu siguranță situația va fi altfel.

Așadar, iată ce „upgrade” poți face pe lângă locuință, astfel încât să ai convingerea că „omul chiar sfințește locul”, mai ales dacă acasă e locul în care te simți cel mai bine, detașat de probleme, având în vedere că ai ales o casă pe pământ și nu un apartament.

Panouri solare

Apă caldă la discreție, gratuit, independent de factori externi: nu-i așa că această perspectivă nu sună deloc rău? Încă un motiv în plus pentru a face pașii necesari în acest sens și a achiziționa panouri solare cu rezervor, precum și de a te interesa de meseriași, pentru a le monta cât mai repede pe acoperișul casei. Cu ajutorul acestora, vei transforma energia soarelui în apă caldă menajeră, aceasta fiind de altfel cea mai avantajoasă metodă de captare a energiei solare, folosită în întreaga lume. Sistemul, deși pare complex, funcționează după un sistem cât se poate de simplu: panoul solar captează energia primită de la soare prin tuburile vidate și încălzește apa din interior, iar prin procesul de termosifonare, apa caldă cu densitate redusă se ridică în boiler, fiind înlocuită de apa rece, care începe la rândul ei să se încălzească. Așadar, nu vei rămâne fără apă caldă de pe-o zi pe alta, chiar dacă vremea poate fi ploioasă, iar cerul, plin de nori. Dacă în prezent folosești un boiler electric, poți trece la panourile solare pentru a profita la maximum de cea mai economică metodă de preparare a apei calde menajere, fără a mai te preocupa de facturile de electricitate. În plus, datorită eficienţei de captare a tuburilor vidate, colectorul solar poate acoperi necesarul de apă caldă chiar și primăvara și iarna. Mai mult decât atât, designul acestor dispozitive este unul modern, iar locuința ta ergonomică va căpăta personalitate și o notă futuristă.

Spațiu de relaxare

Dacă te-ai preocupat de finisajele exterioare de bază, caracteristice unei case la curte, cum ar fi garduri metalice sau din lemn sau piatră, trotuarul pavaj, tencuiala decorativă, grădina și plantele decorative, e timpul să faci și mai mult de atât. Având apă caldă la discreție, te poți gândi la amenajarea unei piscine gonflabile, a unui loc de joacă, dacă ai copii, precum și a unui foișor cu grătar și cuptor de cărămidă. Un leagăn, o căsuță cu tobogan, un mic teren de joacă: toate acestea vor individualiza paradisul tău verde, valorificându-i la maximum potențialul. Nu trebuie să ai fântâni arteziene în curte și pitici de grădină, este important să nu faci rabat de la simplitate, însă de ce să nu te bucuri de tot ceea ce îți poate oferi locuirea la casă? Ia totul pe rând, pentru început chiar și un hamac poziționat între copacii din curte va aduce un plus de bucurie și confort în viața ta.

În concluzie, alege să investești în locul pe care-l numești acasă pentru că avantajele vor fi nenumărate. În plus, vei fi acaparat într-un proiect care te va motiva, practicând involuntar o formă de „terapie ocupațională”. Și, fără doar și poate, rezultatele îți vor aduce satisfacții imediate.

Sursă foto: unsplash.com 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top