Stiri

Cum sa decorezi un dormitor mic

Locurile inghesuite te pot face sa te simti claustrofob, dar o stilizare putin strategica si o organizare creativa vor face ca dormitorul tau mic sa fie mult mai aerisit, si suficient de spatios pentru a fi oaza ta la sfarsitul unei zile lungi. Iata cateva trucuri pe care le folosesc designerii pentru a da senzatia de spatiu:

Alb, alb, alb

Cu cat camera este mai alba, cu atat pare mai luminata si mai aerisita. Adauga dimensiune cu un model subtil si accente neutre, cu ajutorul unor scaune mici de culoare bej. Evident, peretii trebuie sa fie albi, si accesoriile in culori deschise.

Tablie de pat mica

Nu ai nevoie de o tablie gigantica care sa-ti acopere tot peretele. In schimb, alege o tablie subtire si scurta. In acest fel, vei economisi spatiu pe perete pentru arta sau decor. Poti alege de pe vmag.ro multe modele frumoase de tablouri si stickere pentru dormitor.

Plaseaza patul in fata ferestrei

Intr-un dormitor mic, spatiul de perete este pretios si nu trebuie pierdut. In plus, fereastra si perdelele creeaza un punct focal natural. Astfel, poti folosi peretii liberi pentru mobilier, pentru un fotoliu mic, sau chiar pentru corpuri suspendate.

Monteaza iluminarea

Luminile montate pe perete ocupa mai putin spatiu decat lampile de masa, si elimina nevoia de noptiere. Daca ai un dormitor atat de mic incat ai spatiu doar sa treci pe langa pat, atunci cu siguranta ai nevoie de lampi in perete. Alege aplice si spoturi mici si usor de montat, dar suficient de puternice incat sa lumineze tot dormitorul.

Depoziteaza lucruri sub pat

Alege un pat cu sertare dedesubt pentru mai mult spatiu de stocare, in special in cazul in care ai dulapuri mici, care nu sunt deloc incapatoare. Pentru a castiga si mai mult spatiu de depozitare, poti amplasa deasupra patului cateva corpuri suspendate, cu usi, pentru a ascunde lucrurile de care nu ai nevoie mereu.

Alege o canapea extensibila

Daca dormitorul tau este extrem de folosit pe timpul zilei, si spatiul mic nu-ti permite sa te desfasori in el, atunci alege o canapea extensibila, pe care sa o poti folosi pe post de pat pe timpul noptii.

Adauga oglinzi

Falsifica spatiu pana cand obtii senzatia de spatiu! Oglinzile pe dulapuri sau pe pereti, fac ca un dormitor mic sa para mai mare decat este.

Alege mobilier care economiseste spatiu

Masuta plianta este cel mai bun prieten al tau intr-un spatiu mic. Poti alege modele care se pot folosi in pat, cand mai ai nevoie sa stai pe laptop inainte de culcare, sau cand iei micul dejun in pat. Aceste masute sunt usor de strans si de depozitat. De asemenea, poti alege o masa mica permanenta pe care sa poti lucra, dar sub care sa poti pune cu usurinta scaunul pentru a avea mai mult spatiu.

Mobileaza dormitorul numai cu ceea ce ai nevoie. Un pat, o masuta, un dressing si un scaun sunt necesitati. Orice altceva in dormitor inseamna dezordine. Daca ai spatiu, pune mai multe sertare in dulap. Accesoriile trebuie mentinute la minimum. Alege o piesa de arta frumoasa, pune cateva fotografii de familie, adauga flori si lumanari, si este suficient.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top