Stiri

Cum să economiseşti bani pentru următoarea vacanţă

Chiar dacă sezonul vacanţelor este aproape încheiat, mulţi dintre noi deja visăm la următoarea destinaţie pe care am vrea să o descoperim. Şi este foarte bine, pentru că planurile de concediu ne motivează în zilele în care ne simţim mai puţin productivi. 

Totuşi, o vacanță vine cu anumite costuri, uneori considerabile, deci este important să economiseşti ca să poţi să-ţi creezi bugetul necesar următoarei escapade. Dacă nu ştii de unde să începi, iată câteva idei simple care te vor ajuta să pui mai mulţi bani deoparte pentru concediu sau pentru orice altceva îţi doreşti tu. 

Lasă mai des maşina acasă 

Este foarte confortabil să te deplasezi cu propria ta maşină, însă poate fi şi foarte scump. În zilele în care nu este absolut necesar să iei maşina, optează pentru transportul în comun. Vei descoperi cu surpriză că, pe lângă banii de pe benzină, este posibil să economiseşti mai mult timp. În plus, este o atitudine mai prietenoasă cu mediul!

Cumpără în perioadele de reduceri

Atunci când ai nevoie de anumite obiecte vestimentare în garderoba ta sau de diferite produse mai scumpe pentru casă, aşteaptă perioadele de reduceri, pentru a te bucura de preţuri avantajoase, care îţi vor permite să faci economii.

De asemenea, poţi gândi pe termen lung şi să profiţi de perioadele în care preţurile sunt reduse, pentru a cumpăra cadouri deosebite celor dragi pentru aniversările sau onomasticile viitoare. De exemplu, un portofel Guess este întotdeauna un cadou apreciat de domni, în timp ce doamnele ar putea fi impresionate de modelele de bratari Fossil. Indiferent de sezon, poţi găsi daruri interesante pentru cei dragi.

Mănâncă mai sănătos şi mai ieftin 

O altă modalitate simplă de a face economii este să renunţi la prânzul luat în oraş sau comandat la birou. Desigur, asta nu înseamnă să nu mai socializezi cu colegii. O poţi face foarte bine şi dacă vii cu prânzul pregătit de acasă. Nu numai că îţi vei reduce cheltuielile, dar vei putea şi să te bucuri de meniuri mai echilibrate şi mai variate, bogate în nutrienţi de calitate. Aşadar, vei avea de câştigat şi la capitolul sănătate.

Instalează-ţi o aplicaţie bancară pe telefon

Pe lângă diferitele avantaje ale aplicaţiilor bancare, există şi cea care te ajută să economiseşti automat. Îţi poţi deschide un cont de economii la aceeaşi bancă la care ai şi contul curent şi poţi fixa anumite tranzacții săptămânale automate. Va fi mai uşor să transferi sume mici frecvent în contul de economii decât să pui deoparte o sumă consistentă la început de lună. Chiar dacă nu e o diferenţă, psihologic resimţi lucrurile diferit. 

Analizează-ţi obiceiurile de consum

Este foarte posibil să pierzi destul de mulţi bani pe lucruri de care nu ai nevoie sau care pot fi înlocuite cu variante mai ieftine. De obicei, acest lucru se întâmplă în cazul obiectelor de igienă a casei sau de îngrijire personală. Cu siguranţă, poţi să te bucuri de aceleaşi rezultate şi dacă foloseşti detergentul marcă proprie a unui supermarket sau lavete cumpărate la ofertă. Important este să-ţi dai seama ce anume motivează obiceiurile tale de consum şi să-ţi ajustezi cheltuielile în consecinţă. 

Profită de ofertele la pachetele turistice

Dacă te-ai decis asupra următoarei tale destinaţii de vacanţă, analizează ofertele diferitelor agenţii. Află care este perioada în care încep să fie disponibile pachetele early booking şi vezi ce alte avantaje suplimentare poţi primi. De exemplu, unele agenţii oferă discounturi pentru turiştii care au mai beneficiat anterior de serviciile lor, iar altele fac reduceri clienţilor care achită integral costul vacanţei. De asemenea, copiii pot beneficia de anumite gratuităţi, aşa că, asigură-te că precizezi întotdeauna vârsta celor mai mici membri ai familiei. 

 

Aşadar, făcând câteva schimbări isteţe, şi tu poţi economisi uşor mai mulţi bani pentru următoarea vacanță. Nu trebuie să faci schimbări esenţiale, ci doar să fii mai atent la ce şi când cumperi.

 

Sursa foto: Pexels.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top