Stiri

Cum sa iti alegi incaltamintea pentru munte?

In momentul in care te decizi sa pleci intr-o drumetie pe munte, trebuie sa iei in calcul mai multe aspecte, iar printre acestea se numara si echipamentul si accesoriile. Asadar, va trebui sa investesti intr-un echipament confectionat din materiale premium, care sunt confortabile si care iti vor lasa pielea sa respire. Printre cele mai populare echipamente se numara costumele sport si incaltamintea de protectie. Toate aceste produse se gasesc in majoritatea magazinelor dedicate, atat online, cat si fizice.

Daca este pentru prima data cand iti achizitionezi incaltaminte pentru drumetii, trebuie sa stii ca iti poti alege modelul preferat de aici. Totusi, inainte de a lua o decizie trebuie sa iei in considerare urmatoarele aspecte:

Marimea potrivita

Incaltamintea care nu ti se potriveste va determina aparitia anumitor afectiuni, iar printre acestea se numara: dureri, umflaturi, precum si aparitia ranilor si a basicilor. Pentru a evita aceste probleme, este important sa iti alegi o pereche de incaltaminte care ti se potriveste perfect – aceasta nu trebuie sa fie mult prea larga sau stramta. Totusi, este indicat sa iti achizitionezi o pereche de incaltaminte de protectie cu un numar mai mare, astfel incat sa poata fi purtata atat vara, cat si iarna.

In ceea ce priveste dimensiunea incaltarilor, trebuie sa fii atent la detalii. Asadar, incearca sa vizualizezi unde se termina incaltamintea (sub sau deasupra gleznei) si daca acest mic detaliu este sau nu confortabil. In cazul in care pielea nu se simte bine cu o anumita dimensiune de incaltaminte, poti testa modele mai joase sau mai ridicate.

Materiale

Incaltamintea trebuie intotdeauna sa fie confectionata din materiale de calitate ridicata, care vor lasa pielea sa respire. In acest mod, riscul de aparitie a micozelor va scadea considerabil, iar pe de alta parte, picioarele tale se vor simti mult mai confortabil in astfel de incaltari. De cele mai multe ori, calitatea materialelor este extrem de importanta, in special in cazul drumetiilor lungi.

In ceea ce priveste talpa incaltarilor, aceasta trebuie confectionata din materiale moi si maleabile, rezistente la diferite tipuri de terenuri. De altfel, aceasta trebuie sa prezinte crestaturi si modele, astfel incat sa alunece pe suprafetele lucioase sau umede.

Sistemul de inchidere

Diferite tipuri de incaltaminte prezinta diferite sisteme de prindere, iar cele mai populare sunt fermoarul si sireturile. Asadar, pe piata exista modele care prezinta un singur sistem de prindere sau chiar pe ambele, iar gamele de produse sunt largi si variate. Vei putea gasi incaltaminte care se inchide cu fermoar, cu siret sau chiar cu ambele.

Pentru a gasi perechea de incaltaminte care ti se potriveste cel mai bine, este important sa stii care sistem de incheiere te avantajeaza. In acest mod vei putea activa filtrele de pe siteurile online, accesand doar produsele care corespund nevoilor tale.

Culori

In anumite cazuri, culorile sunt importante. Asadar, in cazul drumetiilor sunt recomandate culorile inchise si mate, precum: negru, gri, albastru inchis si nuante pamantii. In acest mod, suprafata din material textil nu va ramane patata. Este recomandat ca in momentul in care pleci intr-o drumetie sa eviti incaltarile care au culori deschise precum alb si crem.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top