Stiri

Cum să navighezi în lumea plină de secrete a videochatului

Atunci când decizi că vrei să faci o schimbare în carieră, este bine să iei în considerare toate aspectele pozitive și negative ale jobului pentru care optezi. Dacă alegi să faci videochat, interesează-te despre tot ce înseamnă acest lucru. Ce ai de făcut de fapt, cât de sigur este, dacă este mai bine să faci asta pe cont propriu sau sub umbrela unui studio. 

Pentru a te asigura că ceea ce faci este safe, că familia și cunoscuții tăi nu vor afla de jobul tău decât dacă tu îți dorești asta, cel mai bine este să alegi un studio de videochat. Acestea au posibilitățile și cunoștințele de a te promova pe site-uri străine, inaccesibile pentru clienții români, și îți vor oferi toate beneficiile unui loc de muncă acceptabil social. Poți descoperi  aici mai multe informații ce te vor ajuta să iei cea mai bună hotărâre pentru viitorul tău.

Ce mai trebuie să iei în considerare este faptul că, oricât de multă stabilitate financiară îți va oferi acest post, el vine la pachet cu multe stări psihologice pe care îți va fi dificil să le gestionezi în anumite momente. Depresia și anxietatea sunt foarte comune în acest domeniu, întrucât fetele se simt deosebit de presate de probabilitatea (scăzută, de altfel) ca apropiații să descopere modul în care își câștigă traiul. La fel de des întâlnit este sindromul burnout. Să trăiești fiecare zi preocupându-te de ce va zice lumea dacă se va afla te poate trimite pe o cale întunecată din care îți va fi greu să te redresezi. 

Din fericire, există modalități prin care poți contracara aceste efecte negative ale unui trai stresant. Ți-am pregătit o listă de trucuri prin care să te asiguri că sănătatea ta mintală este exact la acel nivel la care trebuie să fie pentru a te putea bucura de toate celelalte beneficii ce ți le va aduce jobul într-un studio de videochat!

Ce să faci pentru a nu te lăsa doborâtă de anxietate

 

 • Nu te izola complet de vechea ta viață

 

Izolarea și singurătatea ce pot veni odată cu acest job nu îți vor face deloc bine. Asigură-te că petreci suficient timp făcând în continuare lucrurile ce te bucură – petrece timp cu prietenii dragi și nu lăsa ca noul loc de muncă să te acapareze. Dacă obișnuiai să mergi la o sală de sport, continuă să faci asta. Pe lângă socializare, exercițiile fizice cresc nivelul hormonilor fericirii și te ajută să îți menții o stare generală de bine.

 

 • Ai grijă de tine

 

Zilnic trebuie să îți impui măcar o oră în care să faci ceva ce îți aduce plăcere. Să faci o plimbare în aer liber, sport, să citești dintr-o carte, să asculți muzică sau să îți faci o ședință de SPA în casă, orice te ajută să te relaxezi. Asigură-te că nu petreci mai mult timp online decât este sănătos pentru psihicul tău, ia pauze și oferă-ți timp de relaxare!

 

 • Împărtășește-ți secretul cu o persoană de încredere

 

Să duci o viață dublă este foarte greu și va avea un impact incredibil asupra stării tale de bine. Grija zilnică de a nu fi descoperită, incapacitatea de a împărtăși cu cineva „situații” de la muncă sau de a te detensiona povestind aduce o greutate incredibilă asupra ta. Emoțiile acumulate vor exploda mai devreme sau mai târziu, așadar găsește o metodă potrivită pentru tine de a le discuta. 

Poți apela la un consilier, la un jurnal sau la o prietenă de încredere, căreia îi poți mărturisi secretul. Important este să poți vorbi despre emoțiile tale într-un mod cât se poate de sigur și de sănătos. 

Să faci videochat nu este ușor, mai ales pentru că această muncă implică un transfer emoțional din partea ta către client. Să fii mereu atentă la nevoile altuia și să le neglijezi pe ale tale poate avea urmări pe termen lung, așadar nu te lăsa pe ultimul loc și asigură-te că îți acorzi suficient de mult timp zilnic pentru a-ți păstra nivelul de energie și bunăstarea la cote maxime!

sursa foto: Shutterstock.com

Facebook Comments Box

2 Comments

2 Comments

 1. Emma

  July 19, 2021 at 10:31 am

  Nu este usor, insa daca te implici si reusesti sa creezi un echilibru cu siguranta se va observa evolutia din toate punctele de vedere, mai ales financiar pentru ca se stie si s-a dovedit faptul ca acest domeniu aduce castiguri foarte mari.

 2. Iasmina

  July 19, 2021 at 10:58 am

  Fie ca te angajezi in videochat sau in orice alt domeniu este esential sa nu te izolezi doar din ideea de a te dedica doar jobului. Trebuie sa inveti sa ai un echilibru intre timpul liber si timpul alocat carierei tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top