Stiri

Cum să pregătești mașina pentru vacanță

Înainte de a pleca în vacanță este foarte important să verificați presiuna în anvelpe deoarece acest lucru vă infuențează nu doar siguranța, deoarece frânarea poate fi realizată în condiții de siguranță, dar și o eficientizare a combustibilului. Același lucru se recomandă și pentru avenlopele de vară Goodyear F1 ROF 225/35ZR19 84Y – Vara , care sunt anvelope de calitate și performante, dar care ar avea mai puține șanse de uzură inegală a benzii de rulare dacă ar fi verificată presiunea periodic, o dată la trei, patru săptămâni, mai ales înainte de a face o călătorie mai lungă, iar verificarea presiunii trebuie să se facă atunci când anvelopele sunt mai reci, pentru a reflecta corect realitatea.

Presiunea corectă pe care trebuie să o aibă anvelopele este trecută în cartea tehnică a mașinii sau pe stâlpul ușii din dreptul șoferului sau pe capacul din dreptul locului prin care se alimentează mașina cu combustibil; această presiune trebuie să fie identică cu roata de pe aceeași osie dar poate fi diferită față de celelalte două.

Adâncimea benzii de rulare a anvelopelor este important să fie 3, 4 mm așa încât să vă ofere siguranță maximă dar și performanță maximă a anvelopei; este destul de periculoasă și uzarea neuniformă a anvelopei, care se datorează, de multe ori, presiunii incorecte a anvelopelor.

Atunci când porniți în vacanță sunteți tentat să supraîncărcați portbagajul cu prea multe bagaje, ceea ce poate afecta avelopele, se micșorează durata de viață, dar crește și consumul de combstibil, prin urmare se recomandă respectarea recomandărilor producătorului privind gradul de încărcare a mașinii.

De asemenea, atunci când porniți în vacanță, se recomandă verificarea roții de rezervă, care trebuie să aibă presiune corespunzătoare, iar dacă ați utilizat-o frecvent și nu este uzată sau deteriorată, este chiar indicat să o înlocuiți pentru a vă putea baza pe roata de rezervă atunci când aveți nevoie.

Pentru că drumul este lung, poate sunteți tentat să conduceți neîntrerupt pentru a parcurge o distanță cât mai lungă, fără să vă odihniți și să opriți; acestul fapt scade, însă, vigilența, așa că mai bine faceți periodic opriri, să beți o cafea sau să luați o gustare, iar drumul vi se va părea chiar mai ușor.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top