Sanatate

Cum tratez corect dermatita?

Crema pentru dermatita

Aparitia iritatiilor asociate cu dermatita este foarte frecventa. Contactul pielii cu substante la care este sensibila, alergiile sau chiar actiunea razelor solare pot provoca iritatii si imflamatii ale pielii, care sunt inestetice si provoaca disconfort din cauza mancarimii asociate in cele mai multe cazuri acestei afectiuni Ingrijirea corecta a iritatiei prin igienizare periodica si aplicarea de creme pentru tratarea dermatitei ar trebui sa fie suficienta pentru vindecarea unor forme usoare. Exista si forme ale dermatitei ce necesita interventia medicului pentru a se prescrie un tratament menit sa inlature cauza aparitiei dermatitei insa, ulterior interventiei medicale, folosind o crema pentru dermatita va ajuta la reducerea timpului necesar vindecarii si a disconfortului generat de aceasta.

Categorii de creme pentru dermatitei

In ceea ce priveste cremele pentru vindecarea dermatitei, exista mai multe categorii, in functie de substanta activa si de modul de utilizare:

  • creme generaliste- sunt acele creme destinate tratarii iritatiilor superficiale, cu o arie de aplicare mare, precum crema de galbenele, care poate fi aplicata atat pentru zgarieturi, rani superficiale, precum si pentru iritatii, exfolieri provocate de temperaturile scazute sau vant;
  • Creme specializate- sunt cremele pentru tratarea dermatitei destinate unui anume tip de iritatie, precum cremele pentru dermatita seboreica sau pentru vezicule. In general, aceste creme sunt recomandate de medic.

Cine aplica cremele pentru dermatita?

Cremele pentru dermatita pot fi aplicate de medic, in cadrul tratamentului de specialitate pe care acesta il realizeaza pentru afectiunea respectiva, de asistentele medicale care se ocupa de ingrijirea pacientilor care necesita ingrijire de specialitate, si de pacient sau un apropiat al acestuia atunci cand  iritatia este superficiala sau dupa prescriptia medicului atunci cand acesta nu considera necesara o ingrijire specializata, practic de orice persoana deoarece nu necesita o tehnica foarte stricta. Crema pentru dermatita se aplica local, la nivelul pielii, pe zona afectata si se maseaza usor, circular, pana cand crema este absorbita in intregime.

De unde achizitionez creme pentru dermatita?

Cremele pentru tratarea dermatitei pot fi achizitionate din farmacii, din magazine naturiste, magazine de specialitate sau pot fi comandate online, din magazine virtuale precum www.medicalia.ro. Ai grija, insa, atunci cand alegi sursa, ca furnizorul sa fie de incredere, sa pastreze produsele in conditiile de temperatura si umezeala optime si sa se afle in cadrul termenului de valabilitate inscris pe ambalaj. Poti cauta furnizori care au promotii pentru a obtine un pret mai bun.

Cand este necesara folosirea cremelor pentru tratarea ranilor?

Cremele pentru tratarea ranilor pot fi folosite oricand ai o rana, pe toata perioada in care aceasta se afla pe suprafata corpului, pana la vindecare. Cremele pentru tratarea ranilor nu au actiune deplina printr-o singura aplicare, cu toate ca acestea incep sa actioneze de la primul contact cu rana. Pentru a avea efecte benefice si a realiza progrese semnificative in vindecarea ranilor, cremele trebuie aplicate periodic, pana la finalizarea procesului de vindecare. Acestea se aplica atat pentru rani deschise cat si pentru rani inchise si actioneaza atat la nivel cutanat cat si in profunzime.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top