Stiri

Cum trebuie procedat in cazul repatrierii unei persoane decedate?

Nimeni nu si-ar dori sa treaca prin durerea pierderii unei persoane dragi, dar legea firii nu poate fi incalcata de nimeni si la un moment dat fiecare traieste o asemenea experienta trista.

Iar daca acest eveniment dureros se intampla dincolo de granite, lucrurile sunt ceva mai complicate decat situatiile similare petrecute acasa, in tara. Si este mai dificil in asemenea cazuri, pentru ca, alaturi de durerea provocata de stingerea persoanei dragi departe de casa mai este si acea disperare de a nu se sti cum trebuie procedat in astfel de situatii speciale.

Este firesc ca suferinta si socul unei asemenea vesti teribile sa produca in randul familiei si al celor apropiati acea incapacitate de a pune lucrurile in ordine si de a lua cele mai bune decizii care se impun in caz de repatriere decedati. Asa ca pentru rezolvarea acestor probleme care nu suporta amanare trebuie sa fie insarcinata o persoana din familie sau cineva apropiat care sa ia legatura cu o firma specializata in astfel de servicii si care sa preia, in mod profesionist, cele mai multe dintre responsabilitatile ce decurg firesc din acest eveniment.

Pentru ca este vorba despre un deces produs in strainatate, costurile pentru aducerea acasa a celui care s-a stins sunt unele considerabile, de aceea cel mai bine este contactarea unei firme de acest tip din tara natala, care in cele mai multe situatii, au tarife mai acceptabile decat cele practicate de cele similare din tara in care s-a inregistrat decesul.

Interesati-va ca acea firma de servicii funerare sa fie acreditata in repatriere decedati, sa aiba personal calificat si masina de transport omologata in acest sens. De asemenea, este recomandata incheierea unui contract detaliat cu firma de servicii funerare, care sa cuprinda de la inceput pretul final care trebuie achitat si care sa includa toate cheltuielile ce vor fi facute.

Astfel, firma contractata trebuie sa va justifice fiecare cheltuiala inclusa in pretul final, precum cele de achitare a taxelor de eliberare certificat de deces, pentru pasaport mortuar, pentru sicriul special pentru acest tip de transport, fie din zinc, plumb sau lemn special, purificator, sigiliu, costurile pentru transportul propriu-zis din localitatea in care a decedat pana in tara, unde va avea loc inmormantarea.

De asemenea, nu trebuie acceptata varianta cu oferta a doua sicrie, unul special de transport international si altul pentru inmormantare. Aceasta oferta este practicata doar de cei care vor sa mai adauge costuri suplimentare si nejustificate la pretul final al serviciilor funerare oferite.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top