Stiri

Cum va arăta Aeroportul Iași cu terminal nou de pasageri, turn de control și facilitate cargo

În ultima ședință de plen a Consiliului Județean Iași, dezvoltarea Aeroportului a mai trecut de o etapă foarte importantă.

Terminalul de marfă va fi amenajat în locul actualului terminal de pasageri T2, va avea o suprafaţă de aproape 1.200 mp, 3 porţi de încărcare-descărcare şi o capacitate de procesare de 10-12 mii tone/an. Proiectul a fost votat, săptămâna aceasta, în plenul CJ.

“După finalizarea noului terminal, vom începe o primă etapă a dezvoltării unei zone cargo la Iași, prin reconfigurarea terminalului T2 în terminal cargo și îmi doresc ca de la 1 ianuarie 2025 să înregistrăm trafic consistent și la acest capitol. Dezvoltarea aeroportului este o necesitate pentru comunitate, mai ales pe cele două coordonate de dezvoltare – capacitatea de procesare a pasagerilor și cea de procesare a mărfurilor. În următorii doi ani se vor asigura, cu sprijinul Consiliului Județean și al Primăriei, două noi căi rutiere de acces la Aeroportul Iași, iar pentru cele 70 de hectare din zona de Est a pistei, pe care le avem în administrare, vom propune o zona logistică, un parc industrial și un hub de transport multimodal”, a spus Romeo Vatră, Directorul General al R.A. Aeroportul Iași.

Viitorul pavilion administrativ cu turn de control, T2 (reconfigurat în terminal de marfă) și T3, legat printr-o galerie de T4.

Imagine de ansamblu, de la T4 (în prim-plan) până la corpul de clădire al administrației care va avea înglobat și turnul de control.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top