Stiri

Cursă aeriană spre Dublin de la Iași, operată de HiSky

Compania HiSky și Aeroportul Internațional Iași anunță lansarea primei curse de linie din Iași. Este vorba despre două zboruri pe săptămână (luni și joi) spre capitala Irlandei – Dublin. Noua rută va fi operată începând cu data de 26 aprilie 2021, cu o aeronavă de tip Airbus A-320. Prețurile pentru un segment de zbor pornesc de la 49 de euro, iar biletele sunt deja disponibile pe www.hisky.aero și la agențiile partenere.

Blue Air leagă iar Iașul de Heathrow, de pe 21 martie. Trei zboruri pe săptămână

Directorul companiei, Iulian Scorpan, și-a exprimat convingerea că HiSky va deveni o alternativă atractivă pentru ieșeni: „Dublin este o destinație nouă pentru Aeroportul din Iași și ne bucurăm că HiSky va fi compania ce va asigura conexiunea Iașiului cu capitala Irlandei. Venim cu echipaje care au mulți ani de experiență în aviație și cu o aeronavă modernă, capabilă să satisfacă așteptările pasagerilor în ceea ce privește confortul și siguranța zborului. Suntem ferm convinși că ieșenii care vor urca măcar o dată la bordul aeronavei HiSky vor dori să repete această experiență.

La rândul său, Vasile Stoicea, Directorul General Provizoriu al R.A. Aeroportul Iași, afirmă: „Odată cu lansarea zborului Iași-Dublin începe să se concretizeze colaborarea noastră cu HiSky, prin care vom realiza o și mai bună conectivitate a regiunii de Nord-Est, inclusiv a Republicii Moldova, cu unul dintre cele mai importante orașe din Europa. Prezența HiSky la Iași înseamnă diversitate și posibilitatea de a răspunde nevoilor pasagerilor noștri. Noua rută Iași-Dublin se adresează, în principal, celor care călătoresc în scop etnic, de afaceri sau turistic, și sperăm că aceasta se va bucura de un grad de încărcare foarte bun. Nu în ultimul rând, începerea operării de zboruri de la baza HiSky din Iași înseamnă încredere și consolidarea unui business din care toți vom avea de câștigat. Mulțumim încă o dată noului nostru partener HiSky pentru această oportunitate și susținere în dezvoltarea Aeroportului Iași.

Gigantul Lufthansa aterizează la Iaşi. Rută nouă spre Frankfurt din mai 2021

Amintim că HiSky a primit certificat de operator aerian în decembrie anul trecut, fiind prima companie din România certificată Part CAMO, după noua legislație intrată în vigoare la finalul lunii septembrie 2020. În perioada februarie-martie 2021, compania aeriană a anunțat curse de linie de pe alte trei aeroporturi: Cluj-Napoca, Satu Mare și Chișinău, precum și zboruri charter din Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Baia Mare și Oradea. Echipa HiSky este formată din oameni cu zeci de ani de experiență în aviație, discipoli ai școlii românești de aviație.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top