Diverse

Cursuri gratuite de formare profesională organizate în județul Iași

În județul Iași au fost organizate cu succes cursuri de formare profesională gratuite pentru persoanele angajate prin intermediul proiectului CALIFICARE, proiect finanțat din fonduri europene.

Proiectul este implementat de Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR), în parteneriat cu Centrul de Consultanță și Studii Europene SRL (CCSE) și a demarat în data de 16 Aprilie 2021 și va fi finalizat în data de 15 Aprilie 2023.

Astfel, în cadrul proiectului a fost organizat și finalizat cu succes 1 stagiu de curs de calificare nivel 2 “Peisagist Floricultor” în județul Iași în perioada 31.03.2022 – 10.07.2022 (cu examen în data de 11.07.2022).

De asemenea, au fost organizate și online cursuri de specializare în “competențe antreprenoriale“, respectiv cursuri de specializare în “competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere“, cu participanți din mai multe județe.

Înscrierile la cursurile PRO CALIFICARE sunt încă deschise, deoarece în prezent se strâng participanți pentru a forma grupe de curs pentru următoarele programe de formare:

  • Diagnoză auto – curs de inițiere, 60 de ore;
  • Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere – curs de specializare, 80 ore;
  • Competențe informatice – curs de inițiere, 40 ore
  • Lucrător în comerț – curs de calificare nivel 2, 360 ore;
  • Sudor electric – curs de calificare nivel 2, 360 ore;
  • Lucrător finisor pentru construcții – curs de calificare nivel 2, 360 ore;
  • Patiser – curs de calificare nivel 2, 360 ore;

Toate cursurile vor avea o parte teoretică și una practică și se finalizează cu un examen, în urma căruia participanții pot obține o diplomă certificată ANC (Agenția Națională pentru Calificări). De asemenea, participanții la proiect vor putea beneficia și de consiliere profesională și tutorat.

Locația și perioada exactă de desfășurare a stagiilor de curs, precum și orarul acestora sunt stabilite odată cu formarea grupei de curs, în funcție de cerere.

Pentru a vă înscrie la cursurile PRO CALIFICARE trebuie să îndepliniți următoarele condiții:

  • Să fiți angajat (inclusiv PFA sau ÎI);
  • Să aveți vârsta între 25 și 65 de ani;
  • Să aveți domiciliul sau reședința în regiunile Nord-Est (inclusiv județul Iași), Sud Muntenia sau Sud-Est.

Pentru a vă înscrie puteți să completați formularul de la pagina https://www.inscriere-pro-calificare.ro/, iar un expert din cadrul proiectului vă va contacta în cel mai scurt timp pentru a vă oferi detalii și pentru a vă ajuta în realizarea dosarului de candidatură în proiect (formular de înscriere, declarații, copii carte de identitate, copii diplome de studii etc.).

Prin cursurile de formare gratuite și certificate oferite de proiectul PRO CALIFICARE aveți ocazia de a obține calificare / certificare și să vă dezvoltați abilități profesionale și cunoștințe cerute de angajatori în domenii de activitate cu potențial ridicat.

Prin cursurile de formare nu numai că vă dezvoltați cunoștințele și abilitățile, dar vă eficientizați munca, aveți ocazia să utilizați noi echipamente sau proceduri de lucru, stați la curent cu noile tendințele din domeniu și vă ajută să vă dezvoltați cariera sau să vă schimbați domeniul de activitate într-unul dorit și cu potențial.

Înscrierile sunt deschise acum.

Ștefan Cosmin – Expert informare

Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România

Acasa

E-mail: cosmin.stefan@ptir.ro

Pagina Facebook proiect: www.facebook.com/pro.calificare

Formular de înscriere la cursuri: https://www.inscriere-pro-calificare.ro/

 

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top