Diverse

Proiectul PRO CALIFICARE – Cursuri GRATUITE pentru angajații din județul Iași

Proiectului PRO CALIFICARE, proiect finanțat din fonduri europene, organizează pentru angajații (inclusiv PFA sau II) din județul Iași cursuri de formare profesională gratuite și certificate ANC (Agenția Națională pentru Calificări).

Proiectul este implementat de Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR), în parteneriat cu Centrul de Consultanță și Studii Europene SRL (CCSE) și a demarat în data de 16 Aprilie 2021 și va fi finalizat în data de 15 Aprilie 2023.

Prin intermediul proiectului, în Iași și în alte județe de implementare a proiectului urmează să se organizeze cursuri de formare în:

  • Diagnoză auto – curs de inițiere, 60 de ore;
  • Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere – curs de specializare, 80 ore;
  • Competențe informatice – curs de inițiere, 40 ore
  • Lucrător în comerț – curs de calificare nivel 2, 360 ore;
  • Sudor electric – curs de calificare nivel 2, 360 ore;
  • Lucrător finisor pentru construcții – curs de calificare nivel 2, 360 ore;
  • Patiser – curs de calificare nivel 2, 360 ore;

Toate cursurile vor avea o parte teoretică și una practică și se finalizează cu un examen, în urma căruia participanții pot obține o diplomă certificată ANC (Agenția Națională pentru Calificări). De asemenea, participanții la proiect vor putea beneficia și de consiliere profesională și tutorat.

Județul Iași este printre cele mai dezvoltate județe din țară din punct de vedere economic, iar piața muncii este de asemenea dezvoltată, angajatorii având nevoie de candidați cu competențe profesionale și calificări în diverse domenii de activitate.

Județul Iași este un hub de dezvoltare pentru industria IT din România: primele 20 de companii din domeniu din județ având o cifră de afaceri cumulată de aproximativ 206 milioane de euro în anul 2021. Aceste companii, dar și firme din alte domenii ce folosesc produse și servicii software pentru desfășurarea activității lor au nevoie de angajați cu pregătire în competențe digitale și/sau informatice. Astfel, cursurile de “competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere” și de “competențe informatice” organizate de proiectul PRO CALIFICARE vă pot ajuta pentru dezvoltarea profesională – companiile din județul Iași aflându-se în căutarea personalului calificat pentru a acoperi numărul necesar de angajări de persoane cu aceste competențe.

Județul Iași este de asemenea un centru cultural și turistic important din țară, ceea ce contribuie și la dezvoltarea sectoarelor de HORECA, reparații auto și comerț, persoanele ce doresc să își dezvolte cariera în aceste sectoare având la dispoziție posibilitatea de a participa la cursuri de patiser, diagnoză auto, respectiv lucrător în comerț pentru dobândirea de calificare / certificare și dezvoltarea de competențe și cunoștințe cerute de angajatori.

În ceea ce privește industria de construcții din județ, un rol consistent în creșterea semnificativă a în volum și valoare îl au proiectele de construcții de birouri, dar și construcțiile rezidențiale (ce sunt în creștere și în mare parte statutului orașului Iași ca centru universitar – zeci de mii de studenți sunt în căutare de cazare anual). Astfel, obținerea de calificări utile pentru lucrul în industria construcțiilor vă pot ajuta semnificativ pentru dezvoltarea carierei într-un domeniu cu potențial și stabil: cursuri de sudor electric, lucrător finisor pentru construcții

Unele cursuri PRO CALIFICARE deja au fost finalizate cu succes, dar în prezent încă se realizează înscrieri pentru grupe la cursurile menționate.

La cursurile organizate de proiectul PRO CALIFICARE se pot înscrie doar persoanele angajate (inclusiv PFA sau ÎI), cu vârsta între 25 și 65 de ani și cu domiciliul sau reședința în regiunile Nord-Est (inclusiv județul Iași), Sud Muntenia sau Sud-Est.

Pentru a vă înscrie puteți să completați formularul de la pagina https://www.inscriere-pro-calificare.ro/, iar un expert din cadrul proiectului vă va contacta în cel mai scurt timp pentru a vă oferi detalii și pentru a vă ajuta în realizarea dosarului de candidatură în proiect (formular de înscriere, declarații, copii carte de identitate, copii diplome de studii etc.).

Locația și perioada exacta de desfășurare a cursurilor și orarul acestora vor fi stabilite odată cu formarea grupei de curs, în funcție de cererile participanților din grupă.

Cursurile organizate de proiectul PRO CALIFICARE reprezintă o oportunitate importantă pentru a obține calificare / certificare, pentru a vă dezvolta cunoștințele și competențele profesionale căutate de angajatori și pentru a vă dezvolta activitatea profesională și cariera în domeniul dorit.

Ștefan Cosmin – Expert informare

Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România

E-mail: cosmin.stefan@ptir.ro

Pagina Facebook proiect: www.facebook.com/pro.calificare

Formular de înscriere la cursuri: https://www.inscriere-pro-calificare.ro/

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top