Stiri

De ce ai nevoie de o masa de calcat!

gc4918_30-a2p-global-001
Cu siguranta atunci cand vine vorba de impartit responsabilitatile din casa, partea cu calcatul rufelor nu este in topul nimanui si asta de cele mai multe ori prin faptul ca sunt putin ce au o masa de calcat sau un fier d ecalcat de calitate.

Tuturor ne place sa avem hainele curate si calcate pe fiecare milimetru din suprafata acesteia, dar din pacate procedeul de calcare nu este unul foarte placut, daca nu aveti o masa de calcat atunci orice improvizatie nu poate provocat decat dureri de spate, timp pierdut si mult stres. Dincolo de toate trebuie sa se stie de ce ai nevoie de o masa de calcat.

statia-de-calcat-electrolux-compactpower-2-624x349

La capitolul branduri de mese de calcat nu merita sa intram in detalii, cred ca importanta sta in dimensiune, suportul de fixare si cat de ergonomica este la capitolul depozitare. Intr-un apartament cu o camera, alternativa calcatului pe jos sau pe pat sta intr-o masa mica cu un suport bun de fixat si care sa nu manance mult spatiu, in schimb pentru cei care au mult spatiu, masa de calcat de calitate superioara precum cele de la Bosh, Taurus, Gimi – Venezia, Lelit si asa mai departe, deja se intra in liga superioara a calcatorilor de rufe dar si pretul este unul pe masura.

In topul calitatilor unei mese de calcat stau:

Dimensiunea, precum am mai spus mai sus, e importanta depozitarea acesteia dar si prin modul de calcare, o camasa asezata pe un astfel de suport ar trebui sa fie doar de maxim doua ori intoarsa;
Tipul blatului si materialul husei este un aspect extrem de important mai ales daca vreti sa nu ardeti hainele sau eventual materialul lor sa se lipeasca de hainele calcate;
Accesoriile si Functiile: aici vorbim de modul de strangere, asezare sau ridicare, acestea ajuta la comoditate cand vine vorba de calcat mai multe rufe una dupa alta.

statie-de-calcat-philips-perfectcare-elite-gc9630-20-2400-w-67-bar-3585-3

Primul pas al calcarii rufelor este o astfel de masa, renuntati in a mai calca hainele pe jos sau pe pat si asta pentru ca nu este igienic, dureaza mult timp si in ultimul rand sanatatea, aceste metode provoaca mari dureri de spate. Aici ar mai intra in calcul si o discutie despre fiarele de calcat dar sa lasam subiectul pe alta data pentru ca la acest capitol sunt foarte multe de spus plus ca unii bloggeri au inceput sa faca diverse teste la aceste produse in asa fel in cat fiecare sa-si alea mult mai usor modelul cu functiile potrivite nevoii fiecaruia.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top