rent a car iasi iasi
Stiri

Ce ofera o plita cu inductie

plite_incorporabile_teka_4
Daca esti o persoana care gateste destul de des acasa cu siguranta stii care este treaba cu plita electrica cu inductie si care sunt avantajele sale in bucatarie.

In momentul in care te decizi sa achizitionezi o plita electrica cu inductie trebuie sa tii cont in mare parte de aceleasi lucruri ca la aragazuri si asta pentru ca diferentele dintre ele nu sunt chiar atat de mari.

Ce ofera o plita cu inductie? Unul din avantaje sta in dimensiunile pe care le are, acest lucru face ca bucataria ta sa fie mult mai spatioasa, lucru care duce la mai mult spatiu de depozitate si asta pentru ca stim cu totii ca spatiul din bucatarie nu ajunge niciodata oricat de mult ar fi el.

Ce ofera o plita cu inductie

Dintre criteriile importante se numara clasa energetica, consumul mic de energie ne face sa fim mai prietenosi cu mediul inconjurator dar si cu banii din portofel, alt lucru important mai ales atunci cand esti un mare chef in propria ta bucatarie este puterea arzatoarelor ce se masoara in kW.

Cei mai cunoscuti producatori de plite cu inductie sunt Whirlpool, Hansa, TEKA, Electrolux, toti ofera functii din ce in ce mai avansate precum taste cu touch, afisaj digital, timer si indicator de caldura reziduala. Modul de functionare a plitelor cu inductie este unul foarte simplu, ele incalzesc oalele cu care facem mancarea prin intermediul campului magnetic creat in zona cu inductie. Vasele de metal se magnetizeaza si acesta, in urma frecarii rezultata intre cele doua forte se realizeaza incalzirea vasului si implicit duce la prepararea mancarii din acesta.

Unul din lucrurile foarte interesante este ca intreaga suprafata care nu intra in contact cu vasul se mentine rece, poti tine mana pe plita fara riscul de a te arde, din acest motiv plita electrica cu inductie este considerata unul din cele mai sigure moduri de a gati.

Ce ofera o plita cu inductie

Un lucru extrem d eimportant este si alegerea vaselor pentru gatit, nu toate sunt compatibile si este nevoie de vase speciale pentru acestea, oalele compatibile au o baza magnetica lucru foarte usor de recunoscut pentru ca au un semn specific si anume sub forma de spirala.

Plita Electrica cu inductie este un mod sigur si economic de a gati si care ocupa foarte putin spatiu, motiv pentru care din ce in ce mai multi tineri au ajuns sa aleaga astfel de eletrocasnice.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top