Diverse

De ce este bine sa scapi cat mai repede de hemoroizi

In momentul in care incepi sa ai dureri in pozitia sezut, este de preferat sa te programezi pentru o consultatie in cadrul unei clinici specializate.
Aceasta consultatie poate sa releve faptul ca suferi de ceea ce se numeste in termeni medicali “boala hemoroidala” sau hemoroizi.

Simptomele care trebuie sa te impinga cat mai rapid catre un consult medical, sunt atat sangerarile in urma scaunului, ca si durerile intense la pozitia sezut.
In cadrul consultatiei vor fi folosite tehnici moderne de investigatie nedureroase, cum ar fi o camera video care va fi introdusa in intestinul pacientului prin partea posterioara.

Ce sunt hemoroizii?

Hemoroizii reprezinta o afectiune a partii inferioare a intestinului, numita canalul anal, care se manifesta prin pierderea elesticitatii vaselor de sange, care in final se umfla si uneori se fisureaza, cauzand sangerari.
Hemoroizii sunt de trei tipuri:
⦁ hemoroizi interni – care se afla in interiorul canalului anal si se pot manifesta prin sangerari, dar nu cauzeaza dureri, deoarece zona nu abunda in terminatii nervoase majore.
⦁ hemoroizi externi – acestia apar sub pielea din interiorul anusului, zona cu multe terminatii nervoase, deci se manifesta prin dureri si sangerari.
⦁ hemoroizi trombozati – acest tip de hemoroizi sunt reprezentati de cheaguri de sange care produc umflaturi si inflamatii.

Care sunt cele mai importante cauze ale hemoroizilor?

⦁ Constipatia cornica poate duce la aparitia bolii hemoroidale, deoarece consistenta scaunului poate ingreuna defecarea, ceea ce determina acumularea de presiune in zona terminala a intestinului.
⦁ Dieta nepotrivita, saraca in fibre, fructe si legume, poate duce la cresterea consistentei scaunului si implicit la declansarea lantului de consecinte.
⦁ Consumul insuficient de lichide contribuie la defecarea greoaie si la aparitia constipatiei.
⦁ Consumul de alcool cauzeaza dilatarea vaselor de sange ale intestinului, ceea ce le expune si le sensibilizeaza in acelasi timp.
⦁ Sedentarismul contribuie din plin la aparitia hemoroizilor prin intarzierea tranzitului intestinal si favorizarea constipatiei.

Cum se diagnosticheaza hemoroizii.

In primul rand este necesar sa te prezinti la o clinica hemoroizi, adica la o clinica specializata in diagnosticarea si tratarea unor astfel de afectiuni.
Examenul proctologic ce va fi efectuat, presupune:
⦁ Tuseul rectal – se refera la palparea rectului inferior, precum si a canalului anal in scopul diagnosticarii uniformitatii peretilor acestuia.
⦁ Rectoscopia – se refera la examinarea canalului anal cu ajutorul unui tub flexibil dotat cu o micro camera.

Tratarea hemoroizilor

Tratamentul hemoroizilor presupune folosirea a doua metode principale:
⦁ Metoda noninvaziva – consta inadministrarea de creme si supozitoare impreuna cu analgezice, cu scopul de a ajuta la retragerea vaselor de sange inflamate.
⦁ Metoda chirurgicala poate presupune ceea ce in termeni populari se numeste “operatie hemoroizi”. Aceasta operatie poate consta in legarea hemoroizilor cu benzi, injectarea cu anumite substante sau eliminarea directa. Pacientul poate pleca imediat dupa operatie, iar perioada de recuperare este relativ scurta.

Boala hemoroidala este o afectiune relativ comuna, dar din pacate cei care sufera de ea, evita consultatiile si tratamentul, considerand-o un subiect tabu.
Recomandam consultatiile si interventiile specializate de fiecare data cand acestea sunt necesare, deoarece netratarea hemoroizilor poate duce la complicatii severe, cum ar fi anemia sau infectarea canalului anal.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top