Stiri

De ce este important sa gatim acasa?

Gandurile iti zboara la odihna, dar vacanta inca e tare departe pentru ca finalul de an vine cu mult stres la locul de munca. Totusi, situatia nu este chiar lipsita de sperante, asa cum te poti relaxa de minune acasa gatind tot felul de retete alaturi de persoana draga, astfel timpul trece mai repede ca de obicei. Multe cupluri se plang de faptul ca nu le mai ajunge timpul. Presiunea la locul de munca nu face decat ca atunci cand ajungi acasa sa te pui in pat si sa dormi. Ei bine acesta nu este un lucru bun mai ales daca formezi un cuplu. De multe ori indiferent de cata energie ai este nevoie de diverse activitati care sa te faca sa simti ca ai facut si altceva decat un dus si sa mananci dupa o zi de munca.

Daca nu iti place sa gatesti mancare atunci incearca sa faci o placinta cu mere pentru ca nu e complicat sa o prepari si in bucatarie o astfel de reteta poate starni amuzament si relaxare. Daca placintele sunt greu de facut? Atunci incearca sa faci cele mai gustoase clatite. Nu ai timp si nu iti place sa gatesti, atunci indulceste-ti seara cu diverse preparate. Majoritatea supermarketurilor au si departamente de gastro si ofera mancaruri gata preparate, pregatite doar ca sa le iei acasa si sa la intinzi pe masa.

Dar dincolo de asta adevarata intrebare este: De ce conteaza sa gatim acasa? In primul rand pentru ca asa putem controla foarte bine ce punem in mancare.

In al doilea rand, ar putea deveni o activitate in care sa fie implicata intreaga familie, cu mic cu mare- asa simt si cei mici din casa ca aportul lor este important si poate pentru cei mai pretentiosi dintre ei va apare tentatia de a gusta din produsele la prepararea carora au ajutat.

In al treilea rand, retetele sunt extrem de variate, de la cele mai elaborate din care pot fi gatite mai multe portii pentru a ajunge pentru mai multe zile, la cele mai simple care nu necesita mai mult de 20 de minute. Totul depinde de gustul fiecaruia. Dar cand vine vorba de dulciuri, acasa putem controla atat tipul cat si cantitatea de zahar folosit si nici o prajitura facuta “industrial” nu va putea rivaliza vreodata cu una facuta in casa. Si in plus, daca nu gatim acasa, cu totii avem magazinele preferate de unde stim sigur ca orice am alege, niciodata alegerea nu va da gres.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top