Stiri

De ce merită să renunți la viața de la oraș ca să te muți la țară

Când simți că viața de la oraș nu te mai satisface, fie din cauza ritmului alert al traiului de zi cu zi, a traficului, a gălăgiei, a spațiului restrâns ori din cauza faptului că nu sunt suficiente spații verzi, atunci, poți lua în considerare să te muți la țară. În mediul rural o să găsești liniștea pe care o cauți, aerul curat, iar natura o să te înconjoare mereu. Deci, iată câteva dintre motivele pentru care merită să locuiești definitiv la țară și să renunți la stilul de viață urban. 

Vei avea suficient spațiu ca să te desfășori

Spre deosebire de viața la bloc, unde spațiul este limitat, la țară acest aspect se schimbă, fiindcă vei avea la dispoziție o curte, plus diverse terenuri. În plus, o să ai posibilitatea de a face activități în aer liber pe care în mediul urban nu le-ai putea face. De exemplu, un grătar, la care să îți inviți prietenii. De asemenea, poate îți instalezi o piscină, ori un hamac și câteva șezlonguri, ca să te relaxezi. Așa că, în prealabil, interesează-te cu atenție cu privire la ce fel de casă îți dorești, de câți metri pătrați ai nevoie, și cât de mare trebuie să fie terenul. 

Îți vei cultiva propriile fructe și legume 

Când locuiești în mediul rural, nu mai trebuie să apelezi la supermarketuri, ca să îți procuri fructe și legume, pentru că le poți cultiva chiar tu, în propria grădină sau livadă. De asemenea, pe terenurile pe care le deții poți cultiva cereale precum grâu, ovăz sau porumb. Ai nevoie de semințe, de îngrășământul potrivit și de o pregătire corespunzătoare a solului, ca să te asiguri că plantele se vor dezvolta așa cum trebuie, iar tu vei recolta cele mai gustoase fructe și legume, cu gustul specific de țară. Așadar, când e timpul pentru însămânțare și plantare, ca să pregătești terenul și, în același timp, să îl întreții, apelează la un motocultor cu remorca. Acest utilaj este perfect pentru suprafețe mari. În plus, o să îți prindă bine și o motocoasa, pe care să o folosești la îngrijirea gazonului sau la îndepărtarea buruienilor, ca să ai mereu curtea curată. 

Poți să crești animale

Un alt avantaj pe care o să ți-l ofere viața la țară este acela că vei putea să îți organizezi o mini-fermă, adică să îți crești propriile animale, ca să nu mai apelezi la comercianți pentru a îți procura ouă, lapte, brânză, plus alte lactate sau carne. Deci, gândește-te ce fel de animale vrei să crești, în funcție de cât spațiu și timp ai la dispoziție. De exemplu, poți să crești doar păsări, precum găini, rațe și curcani. De asemenea, poți să îngrijești și porci, vaci, oi sau capre. Pe de altă parte, dacă ai o afinitate pentru echitație poți să îți iei și un cal. În plus, vei avea destul spațiu și pentru animale de companie, precum câini sau pisici, care vor avea parte de libertatea care le lipsește în mediul urban. 

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care merită să faci o schimbare în viața ta și să renunți la traiul de la bloc pentru liniștea pe care ți-o oferă mediul rural. Pe lângă beneficiile de mai sus, poți să mai iei în considerare și faptul că la țară o să fii înconjurat de natură, vei respira aer curat, iar nivelul de poluare va fi unul mai scăzut față de cel de la oraș. În plus, vei scăpa de diverse impedimente de ordin fonic, de exemplu, de sunetul de bormașină, de muzică dată la maximum, vecini gălăgioși, ori de claxoanele din trafic. Deci, la țară vei putea să te relaxezi corespunzător, să simți cum te odihnești cu adevărat și să lași stresul în urmă. 

Sursă foto: Shutterstock.com 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top