Diverse

De ce sa investesti in ceasuri de lux pe timpul pandemiei

Printre produsele cele mai iubite si cautate de colectionari din intreaga lume sunt ceasurile. In general vorbim despre ceasuri de lux. Ceasurile de lux nu capata valoare doar datorita materiei prime din care sunt relizate, ci si datorita brandului. De zeci de ani, ceasurile sunt investitii care isi mentin valoare in timp si chiar pot deveni si mai scumpe daca un anumit ceas este solicitat de colectionari. Ceasul de lux poate fi considerat si un refugiu sigur, adica o solutie excelenta pentru a-ti asigura banii in caz de crize financiare majore si de lunga durata, precum cea cauzata de Coronavirus. Asa ca, in epoca Covid-19 este mai bine sa investesti intr-un activ valoros, precum un ceas de lux, cu conditia sa stii in ce sa investetsti in momentul in care intentionezi sa achizitionezi acest obiect. Deci sa intelegem cum sa ne comportam si cum sa alegem un ceas care sa ne garanteze capitalul.

Alege intelept furnizorul

Trebuie sa alegi un magazin de incredere, care sa ofere garantii pentru produsele pe care le comercializeaza. Boutique Watches este un astfel de loc, un concept ce are ca obiect de activitate comercializarea ceasurilor de lux noi si detinute anterior prin procedee de vanzare si cumparare. Toate brandurile si ceasurile sunt originale 100%. Boutique Watches exista pe piata din Romania de peste 15 ani si ofera clientilor servicii private si personalizate de exceptie, chiar si in aceste vremuri tulburi. Intreaga echipa a magazinului isi doreste sa ofere clientilor o experienta unica si completa care va veni in intampinarea nevoilor cumparatorilor.

Investitia in ceasuri este o arta

Cand vorbim despre ceasuri ca investitie, trebuie sa pornim intotdeauna de la un principiu fundamental: cumpararea unui obiect dorit de cat mai multi oameni poate fi o decizie importanta, dar cu conditia sa cunosti piata tinta, altfel joci rolul de”incepator”, si poti alege un ceas poate cu un nume sonor, dar cu o valoare redusa. Desigur, daca nu te pricepi, la Boutique Watches poti cere sfatul echipei. Este mai bine sa te adresezi unui loc specializat, decat sa apelezi la mica publicitate. Sa stii ca, din cauza Coronavirusului, multi sunt cei care cauta un refugiu pentru a-si asigura economiile, si te pot convinge ca vei cumpara un ceas de valoare, iar in realutate sa nu fie o investitie profitabila.

Nu conteaza pretul

Cand vorbim despre ceasuri de lux, ne gandim imediat la produsul scump, care costa poate si cateva zeci de mii de lei si apoi te gandesti ca prin achizitionarea lui iti poti asigura banii in timp. De fapt nu este asa. Daca ne gandim la ceas ca la un produs de investitii, atunci lucrurile stau putin diferit. Exista multe produse scumpe, dar majoritatea isi pierd valoare imediat dupa prima achizitie. Incerca sa vezi cat costa un ceas de lux generic si apoi cauta-l pe piata second-hand. Vei vedea o diferenta considerabila de pret determinata de faptul ca vorbim despre un obiect pretios si scump, dar totusi de masa si, prin urmare, in timp, nu are tendinta de a-si mentine valoarea initiala. Nu este special, nu are ceva care sa-l distinga, nu a fost produs intr-o serie limitata, deci valoarea lui scade.

Care sunt ceasurile pe care sa le cumperi

Intrebarea pe care multi si-o pun cand apeleaza la acest sector este urmatoarea: „Care sunt ceasurile care isi mentin valoarea?”; „Merita sa cumpar ceasuri de lux in 2020, cand toata lumea se lupta cu Covid 19?”. Raspunsul la aceste intrebari este: depinde! Dupa cum am spus, tendinta unui astfel de obiect de a-si mentine valoarea in timp nu depinde in sine de cat costa, ci de faptul ca este un ceas cu ceva special care il diferentiaza de restul. Cat de rar este brand-ul, de exemplu, sau care este valoarea data de catre colectionari, daca este legat de evenimente particulare si asa mai departe. Exista multi factori care determina valoarea unui ceas de lux si numai cei care cauta informatii pot intelege cand este convenabil sa cumpere un obiect de acest tip sau nu, evaluand in special raportul calitate / pret.

Vintage-ul este rege

Desigur, asa cum se intampla intotdeauna in sectorul colectiilor de lux, ceasurile sunt adesea modele vintage, realizate in trecut si care si-au sporit valoarea si prestigiul in timp. Totusi, aceasta nu este o regula fixa. Companiile din sector pot aduce pe piata serii limitate si speciale, tintind colectionarii, dar nu uita ca valoarea unui ceas este determinata doar de timp, si de nimic altceva. Sfatul este sa astepti putin inainte de cumparare si sa evaluezi aprecierea colectionarilor, experti din industrie si reviste de specialitate.

Materialele pretioase sunt importante

Nu este o regula fixa, un ceas poate fi considerat o investitie chiar daca este, pur si simplu, din otel, daca a fost produs intr-o serie limitata sau daca are ceva special care il distinge. Cu toate acestea, este clar ca ceasul din aur, sau din alte materiale pretioase, garanteaza o valoare intrinseca in timp, determinata tocmai de materialul din care a fost confectionat. Asadar, daca decizi sa cumperi un ceas de lux, alege modele din aur, platina, titan sau alte materiale pretioase, chiar mai avantajoase atunci cand avem de-a face cu un virus care destabilizeaza multiple sectoare ale economiei.

Intra pe Boutique Watches pentru a alege un ceas in care sa investesti!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top