Diverse

De ce sa iti decorezi casa cu mobila clasica

Poate ca mobila clasica nu mai este la fel de populara cum era pe timpuri, in anii ei de glorie, dar cu siguranta nu si-a pierdut sarmul si eleganta aceea aparte, care o face impunatoare si demna de admirat.

Chiar daca, in prezent, stilul modern este cel mai des cerut, mobila clasica se mentine bine, fiind folosita foarte des in institutii sus puse, institutii universitare, muzee si asa mai departe (chiar si in casele celor care apreciaza acest stil aparte). Intradevar, mobila clasica nu merge cu orice si trebuie sa fii foarte atent atunci cand o combini cu restul elementelor de decor din casa, deoarece stilurile se pot bate cap in cap, creand un efect nu prea placut din punct de vedere estetic.

De ce sa iti decorezi casa cu mobila clasica? Ei bine, mobila clasica este potrivita pentru persoanele care adora un decor rafinat, care aminteste de marile case nobiliare. Are un aer impunator, care nu se potriveste oricui. Asadar, daca stiti ca va place acest stil, nu ezitati sa va achizitionati o mobile clasica, din lemn masiv. Daca gusturile personale sunt in concordanta cu stilul mobile clasice, cu atat mai bine. O sa rezonati cu mobila la un alt nivel. O sa simtiti ca aceasta face parte din ‘’familie’’ si o sa vedeti cum casa voastra se transforma intr-un adevarat camin, care emana siguranta.

Da, stiu ca sunt alte stiluri mult mai noi si mai potrivite pentru vremurile in care traim, dar in acelasi timp mi-ar placea sa nu se piarda originile – chiar si mobila are o istorie vasta in spate, istorie care nu trebuie uitata, niciodata. In plus, in orice trebuie sa existe echilibru – asadar, indiferent in ce stil alegi sa iti decorezi casa, trebuie sa ai grija sa fii cumpatat, sa nu exagerezi cu piesele de mobilier, sa nu le inghesui daca nu este absolut necesar si sa nu le combini cu piese de alt stil (combinarea mai multor stiluri este o practica foarte kitschoasa, ce nu da bine in niciun domeniu).

Clasicismul este un curent artistic, ale carui principii au orientat creatia artistica europeana intre secolele al XVII-lea si al XVIII-lea. Pornind de la modelele artistice (arhitectura, sculptura, literatura) ale Antichitatii, erau considerate intruchiparile perfecte ale idealului de frumusete si armonie. Clasicismul aspira sa reflecte realitatea in opere de arta desavarsite.

Acest principiu se aplica si in cazul mobilei clasice, care si-a pastrat autenticitatea, chiar si cu trecerea timpului. In plus, fiind reprezentantele unui stil dintr-o epoca trecuta, le ofera o valoare sentimentala aparte, iar faptul ca sunt mobila clasica este cautata chiar si astazi, acest lucru demonstreaza ca nu si-a pierdut din identitate.

Partea buna este ca vine in multe modele si culori, asadar ai libertatea de alegere. Sfatul meu: dati o sansa acestei mobile, lu lasati istoria sa se piarda! Eleganta si rafinamentul pe care aceasta mobile il emana nu se compara cu nimic altceva. Poti incerca cu cate o piesa de mobilier mica (sa spunem un taburel), ca sa vezi daca iti place cum iti decoreaza casa. Apoi, daca doresti, poti sa iti achizitionezi mai multe piese diferite. Totul tine doar de tine.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top