Diverse

Un cadou util

De fiecare data cand cineva face un cadou se gandeste, de obicei, la haine, bijuterii sau obiecte decorative. Desigur, sunt cadouri pe care cu totii le apreciem si ne sunt folositoare. Insa, daca vrem cu adevarat sa surprindem pe cineva, ii putem face un cadou care sa ii fie util pe tot parcursul vietii.

Este vorba despre un dictionar limba romana. Desi, din pacate, nu mai este la moda sa faci cadou cuiva o carte, mai exista totusi persoane care stiu sa aprecieze un astfel de dar. Si totusi, de ce ar fi util dictionarul limbii romane?

Desigur, atunci cand daruim cuiva un dictionar roman, nu inseamna ca ii transmitem, subtil, faptul ca acesta ar trebui sa se mai puna la punct cu anumite aspecte ale limbii noastre. Un dictionar ne va ajuta pe oricare dintre noi atunci cand avem nevoie sa descoperim cuvinte necunoscute, sensul acestora, modul corect in care le putem folosi. A vorbi corect si coerent este o arta si o dovada a faptului ca acordam o deosebita atentie felului in care ne exprimam. Este vorba despre eleganta limbajului si a exprimarii. Intotdeauna vom face o impresie deosebita, indiferent de locul in care mergem, daca vom vorbi corect, daca vom folosi anumite cuvinte in contextul adecvat.

Limbajul ingrijit este acea forma de “frumusete” pe care nu oricine o poseda. Frumusetea fizica impresioneaza adesea insa, sunt atatea persoane care, in momentul in care incep sa se exprime palesc rapid din lipsa educatiei lingvistice adecvate. Degeaba ne imbracam frumos, degeaba ne aranjam cu stil daca nu stim sa vorbim corect. Asa ca, un om care cunoaste puterea cuvantului si importanta exprimarii corecte va aprecia un dictionar al limbii romane drept cadou. O astfel de lucrare o puteti gasi pe universenciclopedic.ro. Oferta de pe aceasta librarie online este extrem de variata. Dintre cele mai importante titluri amintim: “DEX (Dictionarul explicativ al limbii romane)” sau Pachetul Promo “Dex” plus “Gramatica Limbii Romane”. Pe langa dictionare, mai puteti darui si cartea “ Esti cool si daca vorbesti corect”, “Mic dictionar academic MDA” Vol I si II, “Gramatica de Baza a Limbii Romane” Editia a II-a.

Indiferent de alegerea facuta, o carte care va infrumuseta mintea si exprimarea cuiva, este mult mai pretioasa decat cel mai scump diamant din lume.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top