Business

De ce sa NU cumperi un calculator Sescond Hand

calculator-utilizat

Un calculator utilizat poate veni cu mai multe probleme, de aceea este indicat sa nu cumparati un astfel de calculator. Exista asadar unele riscuri de avut in vedere, acestea fiind destul de mari, de aceea un calculator second hand nu este chiar cea mai buna solutie pentru voi. Atunci cand achizitionati un calculator second-hand, totul depinde de modul in care acest calculator a fost tratat de catre proprietarul anterior, de aceea calculatoarele second hand sunt recunoscute si datorita faptului ca ofera unele surprize urate celor care le achizitioneaza.

E posibil asadar sa va treziti chiar si cu un software rau intentionat, acesta avand o intentie rea si anume cineva pune malware pe un calculator si il vinde altei persoane. Persoana care cumpara calculatorul nu stie asadar faptul ca acesta are malware, lucru ce va duce la o posibila pierdere de date. De cele mai multe ori insa, vanzatorii de calculatoare second hand nu au o intentie clara de a obtine date de la cumparator, dar fara sa vrea, acestia nu tin cont de securitatea calculatorului pe care il vand, de aceea urmatorul proprietar va avea parte de probleme. Inainte de a vinde acest calculator, proprietarul initial face o curatenie de baza, dar acest lucru nu va insemna neapparat ca virusii nu se mai gasesc pe acel calculator.

Proprietarul initial ar putea sa va instaleze un keylogger, astfel incat sa va urmareasca tastarea. El poate obtine in acest fel datele voastre. Desi aceasta metoda de atac este mai greu de realizat, ea nu este atat de dificila, de aceea trebuie sa o aveti in vedere in cazul calculatoarelor de tip second hand. Un alt motiv pentru care achizitionarea unui calculator second hand nu este o idee atat de buna consta faptul ca acesta poate avea un software spy, acesta urmarindu-va actiunile. Fostul proprietar va poate urmari webcam-ul sau sa foloseasca anumite software-uri pentru spionat.

Mineritul de cryptomonede poate fi si el facut pe un astfel de calculator, deci daca va achizitionati un calculator second hand, e posibil ca proprietarul anterior sa aiba instalat un software prin intermediul caruia sa efectueze actiunea de minerit cryptomonede. Acest lucru duce la o incetinire semnficativa a calculatorului si mai mult decat atat, veti incepe sa aveti probleme si din punctul de vedere al componentelor, acestea ajungand sa fie afectate mult mai rapid.

Mai exista si posibilitatea ca proprietarul sa fi descarcat fisiere ilegale. Chiar daca acesta a sters fisierele respective inainte de a vinde calculatorul, mai exista totusi dovezi cu privire la fisierele respective pe hard. Daca nu a fost folosit prea mult respectivul PC, cineva ar putea incerca sa restaureze acele fisiere, lucru care ar duce la descoperirea unor fisiere incriminatorii. Tinand cont de toate aceste motive, este mai bine sa va feriti de achizitionarea unui calculator de tip second hand. Desi pretul ar putea fi mai atractiv in ceea ce priveste acest calculator, el poate ascunde anumite lucruri si astfel, pe termen lung sa aveti mai mult de pierdut achizitonand acest calculator.

Totusi, daca vrei o solutie de buget, un pc refurbished cu licenta, va fi o optiune mult mai bune, cu performante ridicate si probabil cel mai important lucru, vine cu garantie de la 2 ani.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top