Entertainment

Ce este blefaroplastia?

blefaroplastie

Blefaroplastia este o interventie chirurgicala de ordin estetic, la nivelul pleoapelor, care are ca scop corectarea excesului de piele. Acest surplus apare odata cu varsta si da impresia unor ochi mereu obositi. In unele cazuri, aceste excese de grasime si piele pot chiar afecta vederea persoanei in cauza.

Blefaroplastia este de doua feluri: superioara si inferioara, in functie de pleoapele care sunt afectate (cele de sus, cele de jos sau ambele). Ambele au particularitatile lor in ceea ce priveste metoda de corectare folosita si complicatiile aferente.

Cand si cui ii este recomandata blefaroplastia?

Pacientii care pot beneficia de aceasta interventie sunt de cele mai multe ori femei si barbati de peste 35 de ani, insa exista si cazuri in care aceasta operatiune este efectuata mai devreme. Motivele pot fi atat estetice, pentru a dobandi o intinerire a fetei, cat si de ordin functional, in cazul in care campul vizual al pacientului este afectat sau acesta simte disconfort prelungit atunci cand desfasoara activitati cat se poate de normale, cauzat de surplusul de grasime si piele.

Cum este efectuata blefaroplastia?

Aceasta interventie este realizata de obicei sub anestezie locala, caz in care poate aparea o stare de usoara somnolenta din care pacientul se poate trezi rapid. Procesul dureaza intre 30 de minute si 3 ore, in functie de complexitate. Medicul poate efectua excizia de piele in plus cu ajutorul unor incizii, in conformitate cu un desen realizat dinainte impreuna cu pacientul.

Grasimea poate fi remodelata pentru a obtine un efect superior estetic acolo unde acest lucru este indicat, apoi chirurgul se asigura ca nu vor exista sangerari in locul respectiv. Pielea urmeaza sa fie cusuta cu un fir cu un aspect asemanator zonei, existand si posibilitatea de a folosi pansamente care nu ies in evidenta.

In general, interventiile asupra pleoapelor superioare sunt mai putin complicate decat cele asupra pleoapelor inferioare, un alt avantaj fiind ca se vindeca mai repede. Astfel, pleoapele superioare tind sa se vindece in putin peste o saptamana, in timp ce interventiile asupra pleoapelor inferioare pot necesita pana la 3 saptamani timp de vindecare. In tot acest timp, persoana in cauza poate sa isi vada de viata in mod obisnuit.

Riscuri si beneficii

Ca orice alta interventie chirurgicala, blefaroplastia implica anumite riscuri, acestea fiind minore atunci cand operatia este efectuata de un chirurg bun. Inaintea interventiei este recomandat un control oftalmologic, in special celor care poarta ochelari de vedere.

Atunci cand este realizata corespunzator, efectele estetice pozitive ale blefaroplastiei dureaza intreaga viata.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top