Stiri

De ce sa oferi angajatilor tai bocanci de protectie de calitate

In mediile de lucru periculoase, bocancii de protectie de calitate sunt foarte importanti si sunt cei care vor oferi acel nivel de protectie adecvat care sa permita lucrul in siguranta. Angajatii care sunt siguri ca lucreaza intr-un mediu in care nu sunt supusi riscurilor, vor lucra cu mai multa determinare si incredere, fiind mai atenti la munca si detaliile care conteaza la buna finalizare a unui proiect, decat la siguranta proprie. Cumpara bocanci de protectie de calitate si vei vedea inca de la inceput rezultatele.

Cat de importanta este siguranta la locul de munca?

Siguranta la locul de munca este extrem de importanta si acum a fost reglementata de standarde specifice. Echipamentul de protectie este obligatoriu si trebuie asigurat de angajator, respectand o serie de reglementari de conformitate si calitate. Tinand cont de aceste aspecte, angajatorul are obligatia de a selecta cel mai bun echipament de protectie in functie de cerintele mediului de lucru.

Spre deosebire de angajatii in constructii, care au nevoie de bocanci de protectie cu bombeu metalic sau compozit in varf pentru a impiedica accidentele cauzate de obiectele grele ce pot sa cada pe picior, dar si de talpa cu lamela antiperforatie impotriva strapungerii, iar suplimentar incaltamintea e bine sa aiba elemente de securitate suplimentare impotriva uzurii, bocancii folositi de electricieni chiar daca au aceeasi norma de baza trebuie sa fie facuti din materiale electro izolatoare conform tensiunii de lucru. De asemenea, persoanele care lucreaza in medii chimice si cu substante inflamabile, trebuie sa poarte costume si incaltaminte de protectie care sa impiedice acumularea de energie statica pe imbracaminte, care ar putea determina aparitia unui incendiu.

Cum poate fi mentinuta siguranta la locul de munca?

Pentru angajatorii care se preocupa de modul in care ar putea mentine siguranta la locul de munca, raspunsul este unul simplu: cu ajutorul echipamentului de protectie adecvat si cu instructaj periodic privind tematica riscurilor la locul de munca.

Pe langa bocancii de protectie si restul echipamentului adaptat nevoilor mediului de lucru, angajatorii mai pot face urmatoarele lucruri pentru a se asigura ca mediul de lucru ramane sigur:

  • Implementarea unor regulamente clare in ceea ce priveste respectarea normelor de securitate in munca, inclusiv pentru modul de utilizare al aparaturii, traseele de urmat pe santier (in cazul lucratorilor in constructii), setarile pentru masinile de mare tonaj sau de mare putere etc.;
  • Verificarea la timp a tuturor utilajelor existente, indiferent de natura lor si a integritatii retelei de curent electric;
  • Montarea benzilor care sa impiedice alunecarea pe suprafetele periculoase;
  • Cumpararea celui mai bun echipament de protectie din multitudinea existenta pe piata;
  • Angajarea de personal calificat, care sa verifice si sa asigure implementarea normelor de protectie in munca, impuse prin regulamentul anterior mentionat.

Toate aceste aspecte mentionate au rolul de a asigura securitatea in timpul activitatii, astfel incat sa fie evitate accidentele. Angajatorii care pun la dispozitia angajatilor cele mai bune echipamente si solutii pentru a lucra in siguranta, se bazeaza de cele mai multe ori pe echipe solide, care isi arata aprecierea fata de compania angajatoare, cu ajutorul proiectelor implementate corect si la timp, respectand toti pasii necesari si acordand atentie la toate detaliile pentru ca rezultatul muncii lor sa fie la cele mai inalte standarde.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top