Stiri

De ce site-ul dumneavoastra are nevoie de optimizare website?

Adevarul sta in cifre: aproximativ 75% dintre persoanele care utilizeaza internetul si motoarele de cautare nu trec de prima pagina afisata in functie de keyword-ul introdus. In acest sens, un serviciu de optimizare website asigura conditiile necesare pentru ca site-ul sa fie printre primele rezultate afisate atunci cand cautati produsul sau serviciul respectiv pe Google, de exemplu.

Atunci cand vorbim despre optimizare SEO, trebuie sa avem in minte 3 concepte cheie: notorietate, ranking si autoritate. Fiecare dintre aceste atribute sunt necesare pentru ca un website si continutul lui sa fie promovate in cautarile Google, facilitand astfel legatura dintre potentialii clienti si producatori. Procesul de optimizare web site este unul complex si se desfasoara pe mai multe paliere, de aceea intreprinderile care apeleaza la specialisti au, de obicei, un ranking mai bun in cautari si astfel sunt accesati mai des.

Ce inseamna, de fapt, optimizarea SEO?

In primul rand, optimizarea porneste de la verificarea link-ului URL al site-ului, pentru a asigura coerenta in scanarea efectuata de motoarele de cautare. Ideea de baza in acest proces este acela de a facilita citirea si intelegerea link-ului de catre o fiinta umana, dar si de Google. Aici ne referim la numele domeniului cautat, la fel ca si la numele paginii in sine. In plus, procesul de optimizare la nivel URL implica si plasarea cuvantului-cheie in adresa finala.

Apoi, mai ales daca vorbim despre magazine online, unde confidentialitatea si siguranta datelor folosite de utilizator trebuie sa primeze, este mai indicata utilizarea unui HTTPS (logare securizata pe site).

Motorul Google depuncteaza sau creste in ranking site-urile web in functie de mai multe criterii. Astfel ca, un site duplicat (avand sau nu www.) va fi categorizat ca fiind duplicat, scazand in ranking. Procesul de optimizare web site corecteaza si aceste greseli, la fel ca si duplicarea:

  • trailing-ului slash ( simbolul / care arata inchiderea corecta a unei pagini);
  • IP-ul ( aceeasi pagina, dar duplicata, prin folosirea a doua adrese web).

La nivelul HTML-ului, un serviciu de optimizare va verifica si se va asigura ca urmatoarele componente sa fie in standardele cerute de Google:

  • Titlul (sa aiba o lungime intre 56-70 de cuvinte si sa faca referire la denumirea site-ului sau a unei pagini de pe site, sa fie atractiv si cuprinzator asupra continutului);
  • Meta-description / rezumatul afisat de Google pentru fiecare rezultat gasit (aici conteaza mai mult felul in care este descris continutul, pentru ca nu este neaparat un criteriu de ranking) – aici trebuie inclus cuvantul-cheie.

Alte avantaje si plusuri

  • Optimizare microData: acest tip de optimizare presupune utilizarea unui program de codare (schema.org), care introduce in cod elemente microdata, acestea fiind fundamentale;
  • Obiectele multimedia si textul – tehnica SEO face ca indexarea de catre Google a cuvintelor-cheie sa fie mult mai usoara, crescand ranking-ul site-ului. Pentru ca un site ce insoteste textul propriu-zis cu imagini, videoclipuri, toate gravitand in jurul produsului specific. Textul trebuie sa contina minim 500 de cuvinte, pentru a fi in parametri ideali, iar continutul acestuia trebuie scanat si verificat, in cautarea potentialelor plagieri. Textele duplicate scad punctajul in ranking si pot penaliza, astfel, site-ul cu pierderea clientilor prin accesarea mai scazuta a acestuia. Preferabil, continutul este unul „fresh”, original si cuprinzator, cu privire la subiectul-tinta;
  • Optimizare prin cautarea cuvintelor-cheie relevante pentru public.

Optimizare pentru utilizatorii de smartphone

Pentru ca utilizatorii de internet acceseaza mai mult de 50% din timp site-urile de pe tablete, telefoane sau iPad-uri, e important sa se faca o optimizare web site care sa facilitaze vizitarea acestora de pe astfel de dispozitive. Aici vorbim despre rezolutiile pentru ecran si compatibilitatea cu motorul de cautare folosit. In plus, trebuie facilitat procesul de share de pe dispozitivele mobile.

Revenirea in ranking in ciuda penalizarilor

Serviciile de optimizare web site pot sa scaneze si sa identifice problemele sau neregulile (cele enumerate mai sus sau altele) care au dus la scaderea in ranking a website-ului. In acest sens, eliminarea textelor duplicate sau eliminarea unui text mai scurt de 500 de cuvinte (limita inferioara recomandata), la fel ca si a paginilor 404 (de tip „Not found”) pot ajuta la revenirea site-ului in primele rezultate oferite de Google. Implicit, pierderile financiare vor fi remediate.

Daca sunteti in cautarea unei agentii care sa va asigure un ranking superior prin procese de optimizare web site, accesati fortin.agency. Puteti sa le lasati si un mesaj pe adresa: office@fortin.agency.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top