Stiri

Serviciile SEO a�� drumul catre prima pagina a motoarelor de cautare

servicii-seo

Pentru a avea o pagina web populara, cu trafic de invidiant, continutul interesant si de calitate sau design-ul prefesional nu sunt, cel mai adesea, indeajuns. Motivul se regaseste in modalitatea de accesare a paginii. Pentru a avea trafic, vizitatorii trebuie sa ajunga pe pagina, iar pentru a ajunge pe pagina aceasta trebuie sa se gaseasca cat mai sus in SERP (search engine result pages), cu alte cuvinte, in rezultatele motoarelor de cautare principale.

Desi modul in care motoarele de cautare ierarhizeza paginile in SERP ar fi trebuit sa fie relativ secret, acesta nu mai este demult un mister. Pentru ca motoarele de cautare sa aiba succes, acestea trebuie sa ofere cele mai relevante rezultate, astfel ca paginile cu cele mai bune resurse in domeniul cautarii vor aparea primele. Secretul este deci, in a convinge motorul de cautare ca pagina web vizata ofera cele mai relevante informatii in domeniu. Acesta este scopul serviciilor SEO.

Ce este SEO?

Acronimul SEO vine de la expresia Search Engine Optimization a?? Optimizare pe motoarele de cautare, cu alte cuvinte, un proces in cativa pasi, prin care profesionistii in SEO pot ridica site-ul printre primele rezultate in motoarele de cautare. Insa primul si cel mai important pas este un continut calitativ al paginii, fara acesta, nici cel mai priceput prestator de servicii SEO nu poate ridica pagina in ranking decat temporar. Pe de alta parte, doar continutul de calitate si informatiile relevante nu vor fi nicioadata de ajuns pentru a ridica un site pe prima pagina SERP din simplul motiv ca aproape toate websiteurile pentru care traficul inseamna castig financiar vor apela fara doar si poate la servicii SEO profesioniste.

Nu toate serviciile SEO sunt insa metode legitime, de aceea este nevoie de atentie sporita cand se apeleaza la acestea. Pe de o parte exista servicii SEO white hat, serviciile care folosesc tehnici perfect aceptabile de motoarele de cautare pentru promovarea si optimizarea site-ului si servicii black hat care folosesc tehnici periculoase ce pot adesea duce la sanctiuni grave din partea motoarelor de cautare.

Servicii SEO White Hat

Motoarele de cautare folosesc sistemul “cuvintelor cheie” – termeni relevanti in continutul paginii, pentru a cataloga paginile web. Marea majoritate a motoarelor de cautare folosesc programe de tipul “spiders” sau “crawlers” pentru a analiza paginile individuale si a le indexa in conformitate cu termenii care apar cel mai des si in cele mai importante sectiuni ale paginii.

Expertii SEO de la SeoPower spun ca la inceputul si in titlul paginii este foarte important sa se gaseasca cuvintele cheie, prea multe pot dauna paginii, astfel, programele de tip spider putand cataloga pagina drept “spam”. In schimb, se pot folosi alte expresii inrudite cu cuvantul cheie principal.

Pe langa cuvintele cheie un alt factor important in SEO sunt link-urile. Motoarele de cautare analizeaza cate link-uri din pagini externe trimit catre pagina vizata, iar numarul acestora influeteaza pozitia paginii in SERP. Motoare de cautare precum Google iau de asemenea in considerare pozitia paginilor care trimit inapoi catre pagina vizata, astfel ca daca un site de prima pagina a rezultatelor de cautare trimite catre pagina vizata, aceasta va creste mai rapid in SERP. Pe de alta parte insa, postarea link-urilor catre pagina ce urmeaza a fi optimizata pe site-uri ce nu ofera incredere sau sunt considerate de motorul de cautare site-uri de tip spam, poate influenta negativ pozitia in rezultatele de cautare.

Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care apelarea la expertii SEO este un punct cheie in drumul catre prima pagina a motoarelor de cautare.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top