Diverse

De la soare primim lumina si caldura

De cand au aparut lampile solare, toata noaptea avem o sursa de lumina de veghe in casa si de cand am instalat panouri fotovoltaice in gospodaria noastra, comandate din magazinul Fdsenergy.ro nu mai facem economie la apa calda.
Cand capacitatea boilerului este mica, se intelege ca nu te poti balaci ca o rata in cada si sa le ajunga apa si celorlalti faci un dus rapid, cu toata ca ti-ar placea sa stai de la o jumatate de ora in plus in apa.

Ador ritualul acesta! Sa stau in cada si sa imi golesc mintea de griji si de ganduri negre, sa misc din cand in cand bratele si picioarele si sa sorb cu paiul din sucul de portocale cu gheata care sta la loc sigur si pe care pot sa il iau de cate ori vreau. In apa sa dizolv produse care sa raspandeasca in jur aroma de ciocolata si de livezi inflorite de portocali si de mandarini.
Sa ascult muzica preferata in surdina si sa mi se para ca sunt la mare si pescarusii ma cheama sa le urmaresc zborul.


Toate acestea sunt dorinte care pot fi implinite cu o investitie minima si cu un click. Este suficient un popas pe site-ul magazinului care ne invata sa folosim energia gratuita si inepuizabila a soarelui, sa solicitam consultanta gratuita, daca nu suntem initiati in panouri si sisteme solare, apoi sa asezam produsele in cosul virtual si sa finalizam comanda, indicand adresa de livrare si modalitatea de plata.

Suntem aproape de apa calda din belsug, fiindca multe dintre modelele de panouri solare au tuburile racordate la robinet, asa ca umplerea lor se face permanent, iar apa nu trebuie carata si pusa in ele.
Cele mai performante sisteme solare sunt functionale si iarna, nu numai in zilele caniculare ale verii, alimentandu-se de la lumina diurna.
Sunt sigura de performantele lor, fiindca am doua motive intemeiate sa cred in ele:
-posed doua lampi solare, pe care daca le scot si iarna la lumina zilei, cel putin o jumatate din noapte stau aprinse, deci se poate.
-discut pe teme energetice cu colegii de serviciu si toti cei care au sisteme performante de captare a energiei solare mi-au confirmat faptul ca investitia merita si ca sunt siguri ca viiitorul va fi al energiei solare si eoliene. Iata cateva din declaratiile lor:

“Ma indispune orice sursa de energie gratuita care se risipeste. Am pus la punct un sistem performant de captare a energiei solare, care este functional si iarna si pot spun ca suntem 70% independenti din punct de vedere energetic. Iti imaginezi ca am si generator de curent, dar tot ce merge cu combustibil, cu electricitate, cu ceva care se poate intrerupe sau termina inseamna dependenta. Am dorit ca membri familie mele sa nu stea niciodata in frig, fara apa calda sau cu lumina firava de la lampa sau de la lumanare si am reusit.” (P.C, profesor de fizica)

“Nu este un secret ca imi place sa calatoresc si ca ador lucrurile colorate. Prefer implanturile dentare, lucrarilor fixe si pentru asta am nevoie de o factura cat mai mica la electricitate, mai ales ca spal rufe foarte des si consum multa apa calda. Sotul meu este preot si merge in fiecare duminica la biserica purtand haine proaspat spalate si calcate, asa cum se cuvine in asezamantul divin, in timp ce eu sunt profesoara de franceza, deci trebuie sa fiu un model de curatenie si de eleganta pentru elevii mei. Din aceste motive am pus la punct o adevarata central solara acasa si factura la utiliatati a scazut cu 60%.” (A.P, profesoara de franceza.)

Rar se intampla ca soarele sa nu fie la locul sau pe cer si sa nu fie activ. Chiar si in zilele cu nori, tot se zareste o geana de lumina, iar iarna si zapada amplifica lumina diurna.
Visul meu frumos, legat de apa calda din belsug si de o sufragerie luminata ca o zi de vara pana noaptea tarziu s-a implinit mai usor decat as fi crezut datorita magazinului prezentat mai sus, care are in stoc atatea produse utile menite sa capteze energia solara si sa o inmagazineze, iar la timpul potrivit sa fie utilizata.
Nu mai lasati energia soarelui sa va scape printre degete, oameni buni!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top