Stiri

Descoperă 5 schimbări eco-friendly pe care le poți face în rutina de igienă corporală

Pentru fiecare dintre noi, o rutină de igienă personală este esențială. De cele mai multe ori, o astfel de rutină este alcătuită din diverse produse, iar majoritatea dintre ele sunt neprietenoase cu planeta noastră. Așadar, ce putem face noi? Este simplu, putem alege să facem câteva schimbări mici pentru noi, dar uriașe pentru mediul înconjurător. Dacă vrei și tu să participi la această schimbare, citește acest articol în continuare și află ce să faci!

Iată 5 schimbări pe care le poți face chiar astăzi în rutina de igienă corporală:

  • Folosește demachiante din bumbac

Dacă obișnuiești să te machiezi, știi deja că seara vine momentul în care trebuie să te demachiezi. Adesea, dischetele de unică folosință sunt cele mai alese și utilizate, fiind foarte accesibile. Totuși, o variantă foarte prietenoasă cu natura este cea de a alege demachiantele din material textil. De exemplu, cele din bumbac. Se pot folosi exact la fel, doar că va fi nevoie ca după fiecare utilizare să le cureți. Le poți spăla direct la mână sau chiar la mașina de spălat, odată cu hainele!

  • Aruncă lamele de ras

A venit apusul aparatelor de ras cu lame de unică folosință. Astfel de produse au generat cantități imense de deșeuri. De asemenea, au contribuit în mod direct la poluarea mediului înconjurător. Deci, în loc să mai optezi pentru un astfel de produs, poți să-ți îndrepți atenția spre o variantă mai bună și de care te poți bucura ani de zile: epilatoarele electrice. Dacă ți se pare o idee bună, atunci poți accesa gama de epilatoare de pe site-ul Altex.ro, deoarece, cu siguranță, vei găsi ceva potrivit pentru tine!

  • Uită de buretele de plasă

Bureții din plasă pe care îi folosim în timpul dușului sunt un mare inamic pentru planetă, dar și pentru noi. Deoarece sunt constant în mediul cald și umed al băii, devin un loc propice pentru dezvoltarea bacteriilor și mucegaiurilor. Acest lucru poate duce la contaminarea pielii noastre și poate agrava problemele existente, cum ar fi iritațiile sau acneea. 

Una dintre variantele care pot fi extrem de bune sunt periile de corp din bumbac, deoarece se usucă extrem de repede și se pot depozita și în alte spații, nu neapărat în baie. 

  • De la șampon lichid, la șampon solid

Dacă îți dorești să faci o schimbare eco-friendly în rutina ta de îngrijire personală, trecerea de la șamponul lichid la cel solid este o alegere excelentă.

Șamponul lichid se regăsește în ambalaje de plastic, care generează cantități semnificative de deșeuri și contribuie la poluarea mediului. În schimb, cel solid este o alternativă sustenabilă și prietenoasă cu planeta. Acesta vine într-o formă compactă și nu necesită ambalaje suplimentare! 

  • Optează pentru bețișoare de urechi refolosibile

Dacă ești genul de persoană care se curăță în mod regulat în urechi, știi deja cât de multe bețișoare trebuie consumate. Chiar dacă în ultimii ani s-a încercat o trecere de la bețișoarele de plastic, la cele din bumbac, nu este de ajuns. Variantă cea mai bună este cea de a alege astfel de produse refolosibile. Adesea, acestea sunt din silicon și vin cu mai multe capete și diverse forme. După fiecare utilizare le poți curăța fără prea multe bătăi de cap!

În concluzie, dacă vrei să faci câteva schimbări eco-friendly, cele de mai sus pot fi exact ceea ce ai nevoie. Este important să alegi ce este cel mai potrivit pentru tine, dar să nu uiți și de natură!

Sursă foto: Unsplash.com

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top