Stiri

Klarna, aplicația de buy now pay later intră oficial și în România

Începând de azi, românii pot accesa serviciul de plată în rate „Pay in 3”, alături de aplicația mobilă Klarna, ambele garantând plăți rapide, sigure și eficiente.

Printre brandurile deja disponibile prin aplicația Klarna se numără: ecovor.ro, wittchen.ro, royal-fashion.ro, bsbfashion.com/ro, Zoot, FootShop, Joom, Lynneshop.com, Tommy Hilfiger, Pilulka și About You, mai multe urmând să se lanseze în lunile următoare.

Klarna, principala companie de “buy now pay later” din lume, a anunțat oficial intrarea sa pe piața din România în data de 7 iunie 2023. Această veste a stârnit interes în domeniul tehnologiei, generând o mulțime de comentarii pe acest subiect.

Klarna este celebră în SUA și în alte țări drept un sinonim pentru sistemul “buy now, pay later” în cadrul achizițiilor online. Serviciul oferit de Klarna a devenit atât de popular încât a devenit un verb în limbajul comun, asemenea termenului “Uber”.

Compania Klarna a extins acum serviciul său în România. Conform informațiilor furnizate în comunicatul de presă, în România va fi disponibil doar serviciul “Pay in 3”, care permite clienților să plătească achizițiile în trei rate fără dobândă. Acest serviciu este oferit de Klarna magazinelor partenere, cu scopul de a încuraja achizițiile din acestea.

Popularitatea Klarna în SUA se datorează faptului că sistemul “buy now, pay later” era practic inexistent în această țară. În Statele Unite, practica obișnuită la cumpărături pe platforme precum Amazon și altele era plata cu cardul și primirea produselor acasă ulterior. Americanii aveau, în general, mai multe carduri de credit decât obișnuiau să achite în rate.

Klarna a reușit să câștige o cotă importantă din piața americană, la fel ca și în vestul Europei. Cu toate acestea, în România, compania trebuie să se confrunte cu concurența oferită de băncile care permit plata în rate fără dobândă la achizițiile cu cardul, precum și de servicii precum eMAG Wallet, creditele acordate online și alte sisteme similare.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top