Fashion

Designerul iesean Andreea Tincu, printre vedetele Festivalului Modei din Kiev

colectie_tincuDesignerul iesean Andreea Tincu a reprezentat Romania la “Ukraine Fashion Week“, care a avut loc zilele trecute la Kiev. Ea a fost invitata aici dupa ce anul trecut a avut mai multe prezentari internationale la Zagreb Fashion Week, Sarajevo Fashion Week si la saptamina modei de la Palermo.
Sleep Bringing Red” este colectia toamna-iarna 2009-2010 cu care a defilat pe podiumul de la Kiev brandul Andreea Tincu & Sense. Liniile decupate din tipare neconformiste, nuantele de rosu, alb-negru, aplicatiile florale realizate manual, accesorii extravagante dar nu opulente, incaltamintea marca Veronesse sint elementele care au multumit publicul ucrainean si l-a provocat, acesta cumparind cea mai mare parte dintre elementele care au alcatuit colectia. “Cind am creat aceasta colectie m-am gindit la o Arwen intr-o metropola, plimbindu-se nonsalant intr-un pardesiu lung, negru, in salopete fluide, care schiteaza elegant linia corpului, in rochii cocoon ce ascund corpul delicat si subtire, in tricotaje voluminoase, o fata care este reala prin tinutele preferat, dar ireala prin atitudine si stil. Este o colectie inspirata de realismul magic, in care ratiunea urbanizarii si geometria noilor orase se regasesc in taieturile precise, in minimalismul cromatic, iar latura magica este subliniata de accesorii si de styling, de elementele decorative”, isi descrie creatoarea colectia prezentata la Kiev.

Andrea Tincu, care a lucrat mai multi ani cu Irina Schrotter, cu brandul Papucei, care a creat costumele artistilor care au participat la Cerbul de Aur 2008, este incintata de colaborarea cu firma Sense, care are doua fabrici la Roman, alaturi de care realizeaza si produse 100% romanesti.

“Auzim indemnul «cumparati marfa romaneasca» de la politiceni, insa marcile romanesti trebuie sa cucereasca increderea consumatorilor, sa se ridice la inaltimea asteptarilor clientilor. Prezentarea de la Kiev a fost un mijloc de a ne ridica nivelul, competitivitatea, pentru a invata din creativitatea designerilor ucrainieni si a invitatilor la acest festival. Firma noastra foloseste doar materiale de buna calitate iar designul respecta regulile artei compozitie. Ne ferim de kitsch”, explica Sorin Chiriac, proprietar al firmei Sense, alaturi de sotia sa Cristina.

Andreea Tincu & Sense vor deschide la Iasi, in vara, primul showroom, in care vor fi prezentate si scose le vinzare colectia aceasta si cele viitoare. Intre timp, designerul pregateste ceva nou pentru festivalul de moda de la Iasi, dar si colectii de serie pentru festivalul de pret-a- porte de la Paris din toamna. In plus, Andreea lucreaza la catalogul “Heine” de la Otto.

Sursa: Cotidianul Ziarul de Iasi

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top