Diverse

Detineti un restaurant mic si cochet? Iata cum alegeti covorul!

Motivul pentru care alegeti un covor in restaurnat depaseste protejarea podelei sau chiar crearea unei texturi moi sub picioare. Cel mai adesea este pentru estetica. Pentru asta aveti nevoie de covorase horeca deosebite care sa completeze mobilierul si sa adauge un plus de atractie vizuala zonei in care aveti amplasate mesele. Dar un covor ajuta si la estomparea sunetelor si la adaugarea caldurii, atat la propriu, cat si la figurat. Protejeaza picioarele clientilor de podele reci si goale, ajutand in acelasi timp sa ascunda podele mai putin atractive.

Un covor nu se limiteaza la podelele goale. Dar cum sa alegeti covoare profesionale pentru restaurant? Culorile si modelele conduc in primul rand la alegeri. Si, intr-o sala de mese, trebuie sa tineti cont de mai multi factori, cum ar fi dimensiunea, forma, culoarea si materialul.

Dimensiunea covorului

In timp ce dimensiunea este un aspect important atunci cand alegeti covorase interior de orice fel, dimensiunea este si mai importanta de luat in considerare atunci cand cumparati un covor pentru restaurant.

Potriviti cu setul de mese: in mod ideal, un covor ar trebui sa fie suficient de mare pentru a va permite sa va asezati mesele si scaunele pe el. Ar trebui sa existe suficient spatiu astfel incat, atunci cand scaunele sunt trase de la masa, acestea sa aiba in continuare picioarele pe covor.

Masurati incaperea: verificati cum se potriveste covorul in sala de mese. Cel mai bine este sa lasati spatii egale pe parti pentru un efect echilibrat.

Nu acoperiti prea mult din podea: alegeti o dimensiune care sa permita ca covorul sa se termine inainte de a ajunge la picioarele din fata ale unei bufet, daca aveti asa ceva in restaurant, sau a oricarui alt tip de mobilier in afara de masa si scaune pe care le aveti in incapere. Nu asezati niciodata doar picioarele din fata ale unei piese de mobilier pe covor, deoarece afecteaza echilibrul.

Forma covorului

Alegeti o forma de covor pentru a completa mobilierul din restaurant. Majoritatea covoarelor de restaurant sunt dreptunghiulare, dar orice forma poate functiona. Este cel mai placut pentru ochi ca covorul sa reflecte forma mesei. De exemplu, o masa lunga si ingusta arata cel mai bine pe un covor in forma de dreptunghi ingust, iar un covor rotund sau oval accentueaza forma unei mese rotunde sau ovale.

Material

Luati in considerare ca covorul din restaurant va avea piese de mobilier grele asezate pe el. Scaunele sunt scoase si impinse. Se pot intampla accidente cu alimente si vor exista firimituri chiar daca nu vor exista niciodata scurgeri majore. Materialul pe care il alegeti este important pentru longevitatea covorului dumneavoastra. Desigur, bugetul dvs. ar putea juca, de asemenea, un rol in alegerea unui material.

Ganditi-va la uzura: un covor de restaurant este susceptibil de experimenta foarte mult trafic, astfel incat un material de covor care se curata usor si poate rezista la o utilizare intensa reprezinta un plus.

Culoare si model

Alegerea unei culori sau a unui model este un aspect important. Aceste doua elemente ofera atractie pentru ochi si interes pentru sala de mese. Culoarea covorului dvs. poate oferi un punct de plecare pentru schema de culori a restaurantului sau o modalitate de a lega culori. Alegeti un model care sa se armonizeze cu stilul mobilierului. Un covor persan sau oriental creeaza starea de spirit potrivita cu mobilierul traditional, in timp ce un covor de culoare simpla cu textura interesanta sau un model dungat sau geometric functioneaza mai bine cu piesele moderne daca restaurantul este in acest stil.

 

 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top