Stiri

Dezumidificatoarele casnice si importanta lor in indepartarea umezelii din camera

Nivelul umiditatii intr-o locuinta este foarte important si trebuie mentinut intre valorile recomandate si asta pentru ca umiditatea scazuta, cat si una prea ridicata, se reflecta in calitatea aerului ce il respiram in casa si in timp acesta atrage dupa sine o serie de consecinte negative.

Umiditatea dintr-o incapere reprezinta cantitatea de vapori de apa regasita in aerul din spatiul in care stam zi de zi. Conform https://www.dezumidificatorcasnic.ro , nivelul umiditatii dintr-o locuinta sau biroul de la job este influentat de raportul dintre temperatura din interior si cea din exterior. De exemplu, iarna umiditatea din spatiul in care stam creste pentru se inregistreaza o temperatura diferita fata de cea de afara si astfel se produce condensul.

Multe persoane folosesc cea mai clasica metoda pentru a combate efectele umiditatii ridicate din locuinta, aerisirea frecventa, dar din pacate nu este suficient pentru ca nu face decat sa neglijeze cauza reala a problemei.

Din acest motiv se recomanda achizitionarea unui dezumidificator iar acesta fata de alte de alte electrocasnice, nu sunt atat de des intalnite in locuinte ci mai degraba in cladirile de birouri.

Dezumidificatorul nu este un moft ci este un produs conceput pentru a extrage umiditatea in exces din aerul locuintei ceea ce duce la un aer mai bun din punct de vedere calitativ, respectiv un somn mult mai bun pe timpul noptii dar sa nu mai spunem de combaterea ciupercilor, a mucegaiului, inmultirea alergenilor si acarenilor.

Modul de functionare a unui dezumidificator este foarte simplu, chiar este similar a celui unui aparat de aer conditionat. Umiditatea din aerul existent dintr-o incapere este trecuta prin agentul frigorific al dezumidificatorului, acolo fiind transformata in lichid, lichidul rezultat este transferat apoi in rezervorul de apa.. Ulterior, aerul trece prin partea mai calda a dezumidificatorului dupa care acesta este eliberat in incapere.

Daca dispozitivul este unul de tip fara compresor, aerul din camera este trecut prin agentul de deshidratare, care are rolul de a retine umiditatea, aceasta trece in rezervor, iar aerul uscat este eliberat inapoi in camera. Acest tip de dezumidificator se foloseste in spatiile mici precum bai sau debarale. Aici nu vorbim de un dezumidificator electric ci unul pasiv care functioneaza pe baza unor rezerve, geluri sau saruri absorbante ce se inlocuiesc la o anumita perioada de timp.

Daca esti hotarat sa alegi un dezumidificator casnic, trebuie sa tii cont de cateva aspecte foarte importante, in primul rand se tine cont de suprafata camerei, marimea spatiului unde se monteaza conteaza pentru a obtine rezultatele cele mai bune.

Debitul de aer este important pentru ca puterea ventilatorului se va reflecta in capacitatea aparatului de a scoate umiditatea cat mai repede din incapere, un astfel de aparat cu o putere rezonabila are un debit intre 300 si 500 m3/h.

Capacitatea maxima de dezumificare in litri pe zi, acest lucru este important pentru ca cu cat umiditatea din incapere este mai mare cu atat va fi necesar un aparat cu capacitate mai mare.

Capacitatea rezervorului in litri, pentru a evita o grija in plus se prefera un model cu un rezervor mai mare dar si cu posibilitatea de conectare la retea.

Alte aspecte importante sunt umiditatea exterioara, consumul de energie electrica, incaperea in care urmeaza sa fie amplasat, nivelul de zgomot, functiile speciale si designul aparatului in care conteaza.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top