Diverse

Diferența dintre multiplele tipuri de proiectoare pentru autoturisme

Nu ești pe deplin mulțumit de sistemul de iluminare al autoturismului tău și te gândești să investești într-un proiector care să-ți asigure mai multă vizibilitate în trafic? Iată ce aspecte trebuie să iei în calcul pentru o astfel de investiție.

Modul de alimentare

În principiu există trei tipuri de proiectoare auto în funcție de modul în care aceste dispozitive sunt puse în funcțiune. Astfel, ca șofer, ai de ales dintre proiectoare cu xenon, proiectoare cu halogen sau proiectoare led.

Din punct de vedere al eficienței și al intensității luminii pe care acestea o oferă, toate cele trei tipuri de proiectoare enumerate mai sus sunt la fel potrivite, asigurând un iluminat optim chiar și pe cele mai întunecate drumuri. Dar pentru că prin strălucirea lor pot orbi pe șoferi care circulă din sens opus, proiectoarele cu xenon sau cele cu halogen ar trebui evitate.

Pe de altă parte, în ceea ce privește proiectoarele cu led, chiar și un proiector led auto 300W nu este neapărat deranjant pentru ceilalți participanți la trafic, constituind astfel o alegere mult mai sigură.

Tipul de proiector

În funcție de destinația lor și locul unde se montează, există proiectoare de ceață, proiectoare de acoperiș și proiectoare de motociclete.

Proiectoarele de ceață cu led sunt fabricate în așa fel încât să prevină efectul glare, acea strălucire puternică despre care vorbeam și în rândurile de mai sus și sunt utile deopotrivă atât pe șosele, cât și pe terenurile off-road.

Pentru acoperiș, se poate monta un led bar auto care se alege de obicei în funcție de dimensiunea mașinii și destinația ei. Cele mai comune tipuri de autovehicule cărora li se potrivește un astfel de sistem de iluminare sunt mașinile mari sau TIR-urile, precum și mașinile de intervenție ale forțelor de ordine.

În final, proiectoarele de motociclete sunt un tip de proiectoare care se montează deasupra farului și se activează doar pe terenuri accidentate deoarece lumina lor este mult mai puternică decât cea a farului din dotare.

Numărul de lumeni

Gradul de iluminare de care este capabil un corp luminos se măsoară în lumeni. În cele mai multe cazuri însă, unii producători oferă doar o valoare teoretică, lucru pentru care se întâmplă des ca două proiectoare led cu același număr de lumeni să aibă o intensitate luminoasă complet diferită. De aceea, în calitate de șofer, ar trebui să investești doar în produse de care poți fi sigur că respectă valorile înscrise pe cutie, de la distribuitori cu ren

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top