Diverse

Diferenta intre teza si lucrare de disertatie si unde faci o comanda disertatie

Daca esti proaspat absolvent/a, este posibil sa stii ca este necesara o lucrare cuprinzatoare pentru a absolvi si probabil te intrebi ce fel de lucrare trebuie sa faci. Unii ar spune ca este nevoie de o teza, altii de o lucrare de disertatie, ideea este sa stim care este exact diferenta dintre o teza si o disertatie.

Exista diferente clare intre cei doi termeni, desi uneori sunt folositi in mod interschimbabil si adesea sunt confundati. Ambele lucrari sunt similare in structura lor, deoarece contin o introducere, o recenzie literara, cuprins, concluzie, bibliografie si index. Dincolo de asta, similaritatile se termina. Sa aprofundam mai departe definitia fiecarui termen si diferentele dintre ele, ce este diseratia si unde poti comanda o lucrare de disertatie.

Diferentele de baza ale tezei si disertatiei

Principala diferenta intre o teza si o disertatie poate fi observata atunci cand cele doua lucrari sunt finalizate. Cele doua lucrari sunt de fapt destul de diferite in scopul lor. Definitiile ar fi urmatoarele:

-”O teza este o lucrare mentinuta de argumente si este prezentata ca o premisa care trebuie mentinuta sau dovedita. Este de asteptat sa contribui cu noi rezultate prin cercetare inainte de a prezenta o teza.”

-”O disertatie este un tratat care avanseaza un nou punct de vedere care rezulta din cercetare, adesea bazat pe cercetari originale. Este permis si sa iti rezumi gandurile. Intr-o disertatie, trebuie sa sintetizezi si sa analizezi informatiile colectate.”

O teza este o compilatie de cercetare care dovedeste ca esti practic informat despre lucrurile invatate pe parcursul anilor de invatamnt. O disertatie este oportunitatea, in timpul unui program de doctorat, de a contribui la noi cunostinte, teorii sau practici in domeniul in care activezi. Ideea este sa vii cu un concept complet nou, sa-l dezvolti si sa ii aperi valoarea.

In acest articol vom vorbi mai mult despre disertatie. Trebuie sa mentionam ca, desi, de obicei, exista indrumari din partea tutorilor, proiectul de disertatie este, in mare masura independent.

Pentru majoritatea studentilor care au de facut o lucrare de disertatie, aceasta va fi cea mai lunga, cea mai dificila si mai importanta sarcina de finalizat, necesitand luni de pregatire si munca asidua. Practic, pentru acesti studenti, biblioteca ar putea deveni o a doua casa. Desigur, daca te numeri printre aceia care au deja un job si alte indatoriri, si timpul nu iti permite sa te muti in biblioteca, exista si alte solutii. Poti comanda disertatie la firma licentadisertatie.ro. Echipa de aici este specializata in diverse domenii. Astfel, redactorii pot aborda o gama larga de subiecte din

domenii precum: drept, marketing, limbi straine, management, administratie

publica, istorie, psihologie, politehnica, ASE, geografie, studii economice sau medicina. Pot realiza lucrari de licenta, disertatie etc. Lucrarea va fi gata in maxim 10 zile si va avea un nivel ridicat de calitate, deoarece va fi scrisa de oameni cu experienta, care au realizat de-a lungul timpului sute de lucrari de gen. Desigur, trebuie sa le furnizezi bibliografia si toate indicatiile necesare.

Cum spuneam, scrierea lucrarii de disertatie este foarte solicitanta. Cu toate acestea, poate oferi si foarte multe satisfactii, in special daca esti pasionat de alegerea subiectului. Astfel, pentru a realiza mai usor lucrarea sau pentru a gasi bibliografia potrivita, alege intotdeauna un subeict din domeniul tau, care te pasioneaza cu adevarat. Nu vei impresiona cu subiecte la moda, ci cu subiecte despre care vei scrie si vei argumenta cu pasiune.

Disertatiile pot fi de mai multe tipuri, fiind diferite in functie de domeniul in care activezi. Astfel, ele pot fi empirice si non-empirice.

Disertatiile empirice

Sunt acele disertatii care implica activ colectarea de date, de exemplu, intr-un domeniu extrem de complex precum psihologia. Aceasta inseamna  ca poti pune in practica toate orientarile tale profesionale si etice atunci cand te ocupi de colectarea de date. Disertatiile empirice din subiecte precum psihologia sau stiinte ale naturii pot implica sau chiar sunt centrate pe multe lucrari de laborator.

Disertatiile non-empirice

Acestea se bazeaza pe date si argumente deja existente si colectate din activitatea altor persoane. Asta inseamna ca va trebui sa petreci foarte mult timp cautand lucrari si studiind pagina cu pagina. In aceasta lucrare nu trebuie sa fie scris doar ceea ce au spus altii, ci sa analizezi critic lucrarile si sa aprofundezi aplicatiile acolo unde este necesar.  Astfel, o asemenea lucrare de disertatie, iti va ocupa foarte mult timp si, daca acest timp nu il ai la dispozitie, cel mai bine ar fi sa apelezi la serviciile celor de la licentadisertatie.ro.

 

Indiferent de ce tip de disertatie scrii si de ce subiect alegi, va trebui sa demonstrezi ca ai urmatoarele abilitati:

 

-Definirea si conturarea unui domeniu de cercetare sau studiu prin idei si date clare;

-Identificarea eventualelor probleme;

-Sa gasesti sursa informatiilor relevante;

-Sa evaluezi fiabilitatea si legitimitatea surselor;

-Sa evaluezi dovezile pe care le vei folosi ca argumente in disertatie;

-Sa ajungi la o concluzie cu argumente clare;

-Sa organizezi si sa prezinti cum trebuie rezultatele muncii tale. Acest lucru trebuie facut in mod critic, convingator si articulat.

O lucrare de disertatie trebuie sa aiba undeva intre 70 si 120 de pagini. Practic, este ca si cum ai scrie o carte. De aceea, daca consideri ca nu ai timp, nu pierde nicio clipa si apeleaza la serviciile unor profesionisti. Acestia iti vor preda lucrarea de disertatie la termenul stabilit si continutul acesteia va fi unul impecabil. Daca, in schimb, iti realizezi singur lucrarea si nu esti sigur, poti cere sfatul unui supraveghetor pentru a te ghida si a te sfatui daca esti pe drumul cel bun.

Facebook Comments Box

1 Comment

1 Comment

  1. lucrarelicenta.ro

    January 16, 2022 at 8:26 pm

    Lucrare de licență, proiect diplomă, licenţă, disertaţie master, lucrare de grad, doctorat. https://lucrarelicenta.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top