Stiri

Doza de sănătate – varicele și hemoroizii

Cum poți preveni varicele? Ce sunt hemoroizii? Aceste două întrebări înglobează o serie de răspunsuri vaste, care te pot ajuta să te cunoști mai bine pe tine și, mai apoi, anumite probleme care pot apărea pe parcursul vieții. Trebuie să reții, însă, că acestea se pot evidenția în cazul oricui.

Ce-ai spune, totuși, să le luăm pe fiecare pe rând?

Cu siguranță îți sună cunoscută denumirea de varice. Poate chiar și tu ai sau le-ai observat în cazul părinților sau bunicilor tăi! Varicele se pot defini, astfel, ca fiind vase de sânge dilatate, care se dezvoltă, cu timpul, sub piele.

Mai mult decât atât, acestea sunt vizibile și se pot observa cel mai adesea la nivelul gambelor sau în spatele genunchilor, sub formă de vene mărite și inflamate, purpurii, roșii sau albastre.

Cât despre prevenirea acestora, este de reținut faptul că prevenirea începe cu un stil de viață sănătos. Ce include acest stil de viață sănătos? În primul și în primul rând, mișcarea, exercițiile fizice fiind un adjuvant de încredere în acest caz.

Totodată, nu sunt de omis nici aspecte precum evitarea purtării tocurilor și alimentația sănătoasă, care să vizeze o dietă echilibrată, dar bogată în nutrienții necesarii dezvoltării corespunzătoare și funcționării optime a organismului.

Cât despre hemoroizi, aceștia sunt un aspect puțin mai grav decât varicele, în sensul în care varicele nu implică durere, iar hemoroizii vin la pachet cu dureri insuportabile chiar.

Ce sunt hemoroizii? Hemoroizii sunt un subiect foarte delicat pentru multe persoane sau chiar o problemă jenantă. În esență, însă, din punct de vedere medical, hemoroizii sunt afecțiuni care au drept cauză principală stilul de viață sedentar. Da! Cu precădere, acest stil de viață sedentar poate conduce la apariția hemoroizilor sau a fisurilor anale.

Mai mult decât atât, acestui stil de viață sedentar i se adaugă și  alimentația nesănătoasă. Este supărător faptul că, în țara noastră, numărul persoanelor care suferă de hemeroizi este tot mai mare.

La fel ca și în cazul varicelor, hemoroizii sunt vene dilatate, însă situate la nivelul canalului anal și al rectului inferior, aceste vene, prin procesul de creștere, arătând ca niște perne pline cu sânge. Odată cu apariția acestora, se va remarca ș disconfort accentuat, care poate duce la sângerări.

Fie că sunt interni, fie că sunt externi, hemoroizii sunt o problemă tot mai des întâlnită! De aceea, trebuie să avem grijă la stilul nostru de viață și la alimentația pe care o avem, pentru că în acest fel ne vom feri de o grămadă de astfel de probleme!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top