Stiri

Elibereaza-te de stresul zilnic prin pictura

Pictura este o activitate creativa ce va ajuta sa va dezvoltati latura artistica, dar in anumite contexte sa va eliberati si de stres sau sa va detasati de activitatile zilnice de la serviciu. Alegerea materialelor de lucru este esentiala pentru a putea incepe acest nou hobby sau pentru a-l desfasura in cele mai bune conditii.

Cel mai bun suport pentru pictat este o panza pictura se poate cumpara in functie de dimensiunile pe care le considerati potrivite pentru tabloul pe care doriti sa il creati, poate avea o varietate mare de grosimi, iar suportul acesteia este din lemn, fiind intinsa pe sasiu din lemn de o calitate buna, pentru a rezista greutatii vopselurilor atunci cand aceasta este utilizata.

Aceasta poate se poate confectiona din mai multe materiale, printre cele mai populare se regaseste bumbacul, avand o grosime si o rezistenta mare, iar pretul  este mai mic fata de altele il face preferatul cumparatorilor, in detrimentul altor tipuri de panze. Fiind si prima suprafata ce a fost aleasa de catre artisti pentru a-si expune operele cu secole in urma.

Ce pasi trebuiesc urmati in pregatirea suprafetei de lucru ?

Inainte de a incepe sa utilizati panza puteti sa folositi multiple straturi de grund, in cazul in care vin in prealabil fara aceasta pregatire,acesta  protejeaza si creaza o suprafata optima pe care vopselurile pot sa adere, dar simultan protejeaza si pensulele dumneavoastra. Avantajele sunt nenumarate, culorile devin mai luminoase si in acelasi timp capata o rezistenta sporita in timp.

De exemplu cea mai apreciata marca de panza pictura este cel Daco, fiind extrem de laudata atat de catre amatori cat si de profesionisti, varietatea mare de dimensiuni indiferent de specificul lucrarii pe care o faceti, calitatea, dar si lemnul pe care sunt intinse este unul de calitate ce nu se deformeaza la schimbul de temperaturi si depozitarea indelungata in incaperi.

Tipuri de vopseluri recomandate pentru panza de pictura

Printre cele mai frecvent folosite vopsele pentru pictura sunt cele in ulei si acrilicele, cele din urma sunt favorite deoarece au o versatilitate mult mai mare, se pot combina usor fara a adauga alti lianti de legatura intre ele. Este usor de lucrat, uscarea este una foarte rapida, dar acest lucru poate fi si nefavorabil daca lucrarea este una ce se intinde pe o suprafata mai mare sau foarte detaliata, ceea ce necesita un grad de manevrabilitate diferit.

Cele in ulei sunt preferate de catre pictorii profesionisti, consistenta acestora este mai groasa, iar aderenta o face ideala in alegerile pentru opera cu peisaje sau portreturi, acolo unde trebuiesc suprapuse mai multe straturi. Preturile pentru acestea sunt mai mari si trebuie tinut cont de mediul de pastrare optim pentru o folosire indelungata.

Alegerea pensulelor potrivite

Cumpararea pensulelor se stabileste in functie de tipul de culori pe care intentionati sa il folositi pentru pictura, iar aceasta este destul de adaptabila pentru majoritatea tipurilor, fie ele sintetice sau din par natural. Pentru a avea rezultate foarte bune in utilizarea culorilor pe baza de ulei va recomandam folosirea pensulelor din par de porc, acestea au un fir mult mai gros si si rigid, facand ideala intinderea pe spatiul de creatie.

Cutitele si uneltele de intindere se folosesc adesea pentru a crea efecte inedite, in anumite circumstante chiar tridimensionale, astfel culorile se pot intinde cu ajutorul acestora, mai ales atunci cand doriti sa creati un fundal unic cu un efect de senzatie, care sa se remarce imediat printre admiratorii artei.

Pictura are avantajul de a va da o libertate deplina in ceea ce ganditi, ideile si viziunea este nemarginita si nu poate fi obturata de exemplu cum este pe o foaie alba pe care poti doar sa schitezi anumite lucruri, neavand su spatiu suficient de amplu pentru pentru viziunea ta.

Panzele nu trebuie sa fie intotdeauna sub formatul standard cu care te-ai obijnuit, fie ele patrate sau dreptunghiulare in diferitele dimensiuni uzuale, astfel in functie de proiectele pe care le intreprindeti gasiti si forme rotunde de diferite marimi sau ovale, acestea sunt mai putin populare, utilizandu-se de multe ori pentru decoratiuni, deoarece aceasta nu se poate inrama precum un tablou.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top