rent a car iasi iasi
Stiri

Enciclopedie de nume romanesti

Enciclopedie de nume romanesti
Sunt sigur ca multi dintre voi v-ati intrebat de nenumarate ori ce inseamna numele primit la nastere de la parinti. Exista un site in Romania care este un fel de enciclopedie de nume care va explica ce inseamna numele pe care il purtati.

Acest Wikipedia al numelor va poate ajuta atunci cand sunteti in pana de idei, moda numelor Ion, Gheorghe, Maria, Vasile si asa mai departe a trecut, acum se poarta Denis, Andrew, Mira, Luca si asa mai departe, adr cati dintre voi stiti ce inseamna aceste nume?

Numele Ioan, este de provenienta europeana si in forma masculina acesta se gaseste foarte des in Romania prin zonele precum Bucuresti, Galati, Prahova, Braila iar in restul tarii mai putin, nu se gaseste asa d emult in zona Moldovei precum va asteptati. A doua tara din lume unde s emai intalneste acest nume este Statele Unite ale Americii, sigur nu va asteptati la asta.

Numele de Bogdan inseamna dar de la Dumnezeu, divin si e destul de raspandit in Romania, Statele Unite ale Americii, Rusia, Ucraina si Polonia.

Gheorghe este numele unui sfant prezent in toponime precum Valea lui Gheorghe, Gheorgheni si este cel ami des intalnit in Romania si Statele Unite ale Americii dar sub alta forma.

Atunci cand alegeti un nume copilului dumneavoastra ar trebui luate in calcul cateva aspecte, unii spun ca ar fi reguli dar noi nu le numim chiar asa drastic. Prenumele ar fi recomandat ca sa se potriveasca cu numele de familie, recomandabil ar fi sa evitati variantele stanjenitoare. Trebuie ales si ceva usor de pronuntat si in acelasi timp sa nu fie ceva prea popular, cam toata lumea s-a saturat de Alexandru sau Andrei, ar fi ciudat ca in clasa de la scoala sa mai fie inca 4 Andrei si 5 Alexandru. Multi parinti iau in calcul si semnificatia numelui care este destul de importanta. Ar fi recomandabil sa se evite numele diminutivat precum Nicusor, Ginuta, Auras si as amai departe, lasati copilul sa evite stanjeneala, cum ar fi ca un CEO sa aiba numele de Culita sau Mihaita, nu prea impune putere si respect.

Recomadnabil ar fi sa alegeti un nume ferit de porecle “Elena Balena”, “Alexia Sexy”, “Ana Banana” si asa mai departe.

Facebook Comments

1 Comment

1 Comment

  1. cititor cod bare

    April 17, 2017 at 11:42 pm

    o informatie utila…este nevoie de o astfel de enciclopedie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top