Stiri

Ești mamă singură? Iată cele mai eficiente moduri de a face față tuturor provocărilor din viața ta și a copiilor!

În aceste vremuri, cuplurile aleg, din ce în ce mai des , să se despartă, fie că există sau nu copii la mijloc. Mai mult, fiecare a treia căsătorie se încheie cu un divorț. De cele mai multe ori, atunci când există și copii, aceștia rămân în grija mamei. Iar dacă până la momentul divorțului, femeia a ales să stea acasă pentru a se îngriji de cei mici, acest lucru nu mai poate fi posibil, de multe ori, în momentul despărțirii.

De aceea, acel divorț va aduce schimbări extrem de importante atât în viața mamei, cât și a copiilor. Aceasta trebuie să găsească o alternativă pentru a se putea ocupa atât de creșterea și educația celor mici, dar și pentru a câștiga banii necesari unui trai decent. Iar una dintre posibilitățile secolului 20, care le face posibile pe amândouă, este aceea de a câștiga bani din videochat, căci permite stabilirea unui program de lucru lejer și câștiguri destul de mari, încă din primele luni.

Totuși, ca mamă singură, trebuie să ai în vedere și multe alte lucruri, pentru ca viața să fie cât mai simplă și pentru ca totul să iasă bine de fiecare dată.

Iată cum poți face față vieții de mamă singură:

Organizarea este foarte importantă

Chiar și atunci când ai un partener, organizarea vieții de zi cu zi este dificilă, mai ales odată ce au apărut copiii. Dar provocarea este și mai mare atunci când ești singură. Trebuie să te asiguri că cei mici ajung în fiecare dimineață la creșă, grădiniță sau școală, că vor fi preluați la sfârșitul programului, trebuie să faci cumpărături, să te ocupi de casă și multe altele.

Dacă ai un membru al familiei care te poate ajuta, precum bunicii copiilor, aceștia te pot sprijini și îți pot prelua din sarcinile zilnice. Dar dacă acest lucru nu este posibil, trebuie să îți organizezi foarte bine fiecare moment, de exemplu:

  • Fă cumpărăturile o singură dată pe săptămână
  • Planifică o zi pentru treburile casnice
  • Pregătește mâncarea pentru a doua zi în seara anterioară.

Folosește creativitatea

Chiar dacă ai totul bine pus la punct, există momente când sunt necesare planuri de urgență. Acesta este și motivul pentru care un job în videochat este potrivit pentru mamele singure, căci permite o anumite lejeritate. De exemplu, dacă cel mic este bolnav, atunci totul este dat peste cap și va fi nevoie să rămâi acasă.

Dacă nu poți lipsi de la locul de muncă, ajută foarte mult în astfel de cazuri să apelezi la anumite cunoștințe aflate în aceeași situație sau prieteni apropiați care te pot ajuta. Acest lucru îți va oferi siguranță și va permite să eviți momente de mare stres.

Fă-ți timp pentru tine

Chiar dacă ești o mamă singură, este foarte important să aloci suficient timp doar pentru tine. De exemplu, dacă cei mici petrec weekendul sau o vacanță la celălalt părinte, folosește acele momente pentru a face lucruri care îți plac, pentru hobby-uri sau întâlniri cu prietenii sau, de ce nu, romantice. În acest fel, vei avea suficientă forță pentru a face față zilelor pline care vor urma.

De asemenea, dacă ai mai mulți copii, alocă suficient timp pentru a te juca sau discuta cu fiecare în parte, căci în acest fel vei putea păstra o relație la fel de strânsă cu ei, așa cum se întâmpla înaintea divorțului.

Viața de părinte singur este o provocare pentru cei mai mulți, însă dacă vei avea parte de organizare, creativitate, un job potrivit și puțin ajutor din partea familiei sau prietenilor, vei reuși să gestionezi cu succes tot ceea ce va apărea în viața voastră.

Sursa foto: shutterstock.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top