Stiri

Ești mămică pentru prima dată? Iată ce hăinuțe trebuie să cumperi pentru bebelușul tău

Imediat ce află sexul copilului și pe măsură ce se apropie data nașterii, multe mămici încep să ia magazinele la pas și să se piardă printre toate acele hăinuțe minuscule de bebeluși, imaginânduși cum va arăta propriul puiuț îmbrăcat așa. 

Dacă și tu te regăsești în acest exemplu și dorești să alcătuiești de pe acum o garderobă completă pentru când bebelușul va veni pe lume, iată cum trebuie să arate acesta ca să fie echilibrată și cu tot ce-i trebuie. 

 Ce trebuie sa cumperi atunci când cumperi haine de bebeluși

  • Hăinuţele zilnice 

Sau cum le-am denumi noi, hainele de casă. În primele luni de după naștere viața celui mic se va desfășura în cea mai mare parte fie acasă, fie în căruciorul sau în marsupiul cu care îl vei scoate la plimbare. 

Acestea trebuie sa fie în primul rând comode pentru copil și ușor de îmbrăcat, astfel încât acesta să se simte liber, așa acum te simți și tu în perechea preferată de pijamale. 

Totodată, acestea trebuie să-ți permită să schimbi scutecul cu ușurință, deci trebuie sa fie practice. 

Asigură-te că ai un stoc suficient încât să le poți roti, deoarece bebelușul se murdărește foarte des, astfel încât vei avea în permanență hăinuțe la spălat.

Ce înseamnă hăinuțe de purtat zilnic:

  • Pantalonași
  • Bluzițe cu capse
  • Tricouașe
  • Body-uri
  • Salopete

Pentru primele luni de viață sunt recomandate body-urile cu capse între picioare, care să-ți permită schimbarea rapidă. Deși par inofensivi, bebelușii se mișcă foarte mult atunci când sunt mofturoși. 

Tot la fel de practice sunt cele parte peste parte deoarece nu va trebui sa le tragi peste cap. Unii bebeluși se sperie din această cauză. 

Pentru primele luni de viață sunt recomandate și salopetele de bumbac pentru bebeluși cu botoşei. O astfel de salopetă îi va menține picioarele calde și așa te asiguri că nu-i ies din picioare, așa cum ar face-o șosetele. 

  •   Hăinuţele de exterior

Așa cum am menționat deja, cu siguranță îl vei scoate la o plimbare zilnică, mai ales atunci când vremea este plăcută. 

În acest caz, cel mai bine este să-l îmbraci cu mai multe straturi, atunci când vremea rece o cere. Important este ca bebelușul să nu se simtă incomodat. Dacă alegi să-l porți în marsupiu, ține cont de faptul că și acesta va adăuga un alt strat termic. 

Pentru vremea răcoroasă poți opta pentru pantalonași groși, pluoverașe, hanorace sau chiar combinezoane. 

Ține cont de faptul că un bebeluș se dezvoltă imediat și spre deosebire de oamenii adulți care pot purta aceeași pereche de pantaloni câteva sezoane, hainele unui bebeluș îi pot rămâne mici de la o lună la alta. 

Pentru a nu arunca banii chiar pe fereastră, ai putea să iei și câteva articole cu un număr mai mare, pe care să le poarte câteva săptămâni în plus. 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top