Evenimente

Expozitia “In pielea personajului” @ Galeria de Arta Nicolae Tonitza, 25 iunie

Expozitia Expozitia “In pielea personajului” la Galeria de Arta Nicolae Tonitza din Iasi situata pe Str. Alexandru Lapusneanu, Nr. 7-9 pe data de 25 iunie 2015.
De vreme ce într-o imagine portretistică a însuși pictorului, obiectul și subiectul cunoașterii coincid, icoana noastră înșine, ca parte a lumii reale și ca oglindă a ei totodată, capabilă să o relfecteze, să o cuprindă și să-i afle cifrul, poate fi presupusă mai perfectă decât orișice altă imagine, constituită prin joncțiunea și sudarea a două lumi: cea lăuntrică și cea externă. (Maria Hatmanu)
Expoziția ,,În pielea personajuluiˮ vizează un mănunchi de trăiri, amintiri, sentimente, gânduri și frământări învăluite în aura temperamentului și a personalității individuale, toate aceste aspecte fiind reunite sub egida unui tot unitar.

Portretul, respectiv autoportretul reprezintă o reflexie a universului interior, ambele genuri artistice fiind surprinse într-o interesantă confuzie conceptuală, dat fiind faptul că un portret reliefează ego-ul artistului care realizează un autoportret neconștientizat.

Expozitia

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top