Auto - Moto

Ford lansează Kuga facelift 2024

Ford Kuga, SUV-ul compact de la marca americană, este acum echipat cu un facelift distinctiv, aducând noi elemente estetice și un sistem de infotainment actualizat. Acesta este un model apreciat pe piața europeană și, de la lansare, a devenit lider în vânzările de plug-in hybrid, menținându-și popularitatea și cu modelele full-hybrid.

În cadrul facelift-ului prezentat la trei ani de la debutul său, Ford Kuga își reinventează aspectul frontal și integrează cea de-a patra generație a sistemului de infotainment SYNC. Remarcabilul plug-in hybrid continuă să ofere aceleași sisteme de propulsie eficiente, având la bază un motor full hybrid ce utilizează un propulsor de 2.5 litri și un motor electric, furnizând o putere de 183 CP și beneficiind de resursele unei baterii de 1.1 kWh. Cu o autonomie totală de peste 900 de kilometri cu un singur plin, acest model oferă o experiență de condus versatilă, asigurând posibilitatea rulajului electric în zonele urbane.

Ford Kuga impresionează și prin capacitatea sa de remorcare de până la 2.100 kg, poziționându-se ca lider în acest segment. Cunoscutele faruri ale modelului au primit un contur nou, adăugând o notă proaspătă și modernă. În interior, noutatea constă în sistemul multimedia Ford SYNC 4, echipat cu conectivitate 5G, navigație conectată la cloud, precum și integrarea wireless a funcțiilor Apple CarPlay și Android Auto.

Printre inovațiile aduse de SYNC 4 se numără Trailer Tow Navigation, care permite selecția unui traseu optim pentru a evita obstacolele și virajele strânse atunci când se tractează o remorcă. Sistemul Adaptive Cruise Control a fost îmbunătățit, oferind acum frânare automată în curbe, intersecții și alte situații de trafic. Sistemul de camere video la 360 de grade oferă o perspectivă aeriană, facilitând manevrele de parcare și cuplarea remorcii.

Ford a introdus, de asemenea, o versiune nouă a modelului Kuga, denumită Active, cu detalii estetice și setări dinamice potrivite pentru terenuri dificile. Acest facelift pentru Ford Kuga este produs în uzina din Valencia, Spania, și este disponibil pentru comandă începând de acum.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top