Sport

Fotbal: Politehnica Iași se salvează miraculos de la retrogradare și rămâne în SuperLigă pentru sezonul viitor

poli Iasi

Într-un final dramatic și plin de suspans, Politehnica Iași și-a asigurat locul în SuperLigă pentru sezonul următor, datorită unei victorii memorabile pe teren propriu împotriva Petrolului Ploiești, cu scorul de 2-0, în ultima etapă a campionatului.

Cu peste 10.000 de fani susținându-i în tribune și creând o atmosferă unică, echipa lui Tony da Silva a depășit presiunea și a obținut cele trei puncte vitale pentru a se salva de la retrogradare. Acest succes a fost consolidat și de rezultatele celorlalte meciuri din aceeași rundă.

Deși s-au clasat pe locul 12 în clasament, Poli Iași a reușit să evite barajul și retrogradarea directă, într-o salvare incredibilă în care puțini mai credeau în urmă cu doar două runde.

Momentul emoționant al serii a venit odată cu dezvăluirea lui Tony da Silva, antrenorul echipei, care, cu ochii în lacrimi, a mărturisit că a învins recent un cancer și că se simte binecuvântat că a putut contribui la această salvare. Discursul său plin de emoție și recunoștință a adus o notă de umanitate și profunzime în momentul de bucurie al echipei.

Tony da Silva a adus un omagiu și fostului antrenor, Leo Grozavu, recunoscându-i contribuția semnificativă la parcursul echipei. Această gest de fair-play a fost apreciat de toți cei prezenți și a evidențiat caracterul nobil al sportului.

În urma rezultatelor din ultima etapă de play-out, Poli Iași s-a salvat de la retrogradare, în timp ce Dinamo și FC Botoșani s-au clasat pe locurile de baraj, iar FC Voluntari și FCU Craiova au retrogradat în Liga 2.

Următorul pas pentru echipa Politehnica Iași este pregătirea pentru sezonul următor, cu speranța că vor continua să aducă bucurie și succes în orașul Iași.

Stadion Poli Iasi

Clasament final play-out Superliga:

1. UTA Arad – 37 de puncte

2. Oțelul Galați – 36 de puncte – baraj pentru accederea în cupele europene

3. Hermannstadt – 34 de puncte

4. U Cluj – 33 de puncte – baraj pentru accederea în cupele europene

5.  Petrolul – 29 de puncte

6. Poli Iași 27 puncte

7. Dinamo – 25 puncte – baraj în dublă manșă cu Csikzereda Miercurea Ciuc

8. FC Botoșani – 25 puncte  – baraj în dublă manșă cu CS Mioveni

9. FC Voluntari – 24 puncte – retrogradare în L2

10. FCU Craiova – 22 puncte – retrogradare în L2

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top