Diverse

Frigoterm.ro te tine la rece!

Nimic nu este mai placut decat un aer conditionat in plina vara cand temperaturile cresc in termometru. Chiar daca preferams a stam in casa pe timp de canicula un aer conditionat tot este indicat. Peretii cladirii in care locuim se pot incalzii foarte usor, iar asta genereaza si mai multa caldura.

Pe site-ul magazinului https://www.frigoterm.ro, clientii pot sa gaseasca o multime de produse din care pot alege pentru a imbunatatii starea generala in casa. Temperatura camerei ne poate influenta stare de bine, de aceea de cele mai multe ori intr-o cladire de tip birou putem observa aparate de aer conditionat moderne care fucntioneaza aproape tot timpul. Aerul conditionat nu este un lux, ci o investitie in confort si in calitatea aerului interior. De la crearea sa in anii 1930, a cunoscut multe evolutii. Primul rezervat pentru constructii foarte mari, astazi aduce confort si bunastare la toate tipurile de spatii, magazine, transporturi si locuri ale vietii.

Chiar si atunci cand iti deschizi ferestrele si in functie de expunerea casei tale, este dificil sa-ti raci complet casa toata ziua si peste noapte. Astazi exista diferite tipuri de aer conditionat, monosplit reversibil (pentru 1 camera), multi-split (pentru mai multe camere) sau cu conducta (pentru discretie totala) sau chiar podele racoritoare. Astfel, in scopul asigurarii confortului si a economisirii energiei, aerul conditionat al locuintei dvs. poate fi prevazut foarte usor.

Industrializarea aparatelor de aer conditionat face acum posibila dotarea noastra cu un dispozitiv capabil sa se raceasca si sa se incalzeasca (climatizator reversibil), dar si sa purifice aerul. De fapt, aerul conditionat reversibil devine, prin inversarea ciclurilor, o pompa de caldura care iti poate incalzi casa in timpul iernii. Asa ca iti acoperi toate nevoile in fiecare sezon al anului. Dincolo de cazare, aerul conditionat este astazi un factor esential in reunirea celor mai bune conditii de munca pentru angajatii dumneavoastra. Peste 80% dintre companii sunt echipate cu aer conditionat reversibil. De fapt, vara si iarna, va permit sa apreciati mediul de lucru si temperatura acestuia.

Ce efecte asupra sanatatii?

Cantarirea efectelor asupra sanatatii si asupra mediului inseamna a lua in considerare diferite aspecte ale functionarii aparatelor de aer conditionat, de la consumul de energie electrica, la reducerea umiditatii, la racirea aerului, la modificari ale nivelului de poluanti produsi indirect (prin inchiderea ferestrelor in timpul functionarii lor). Cu premisa ca nu putem raspunde la toate si ca raspunsurile ar trebui sa fie date cu referire la sistemele individuale, cantarite cu efectele absentei totale a aerului conditionat, in ultimii ani cercetatorii au observat si au facut mai multe calcule.

De fapt, nu lipsesc cercetarile care sa coreleze disponibilitatea aerului conditionat cu un risc mai mic de mortalitate. Se estimeaza ca decesele cauzate de caldura vor creste odata cu schimbarile climatice, iar utilizarea aerului conditionat ar putea fi una dintre masurile de combatere a acestui risc.

3 motive intemeiate pentru a va climatiza cazarea sau birourile:

1 – Bucurati-va de confort imediat vara. Indiferent daca este pentru tine, familia ta sau chiar angajatii tai, traieste sau lucreaza intr-o atmosfera prea calda si umeda nu este placut si nu va oferi decat conditii de munca sau de viata mai proaste. Cu o scadere a temperaturii de 6 pana la 8 ° C, aerul din interior este mai rece si mai putin umed.

2 – Beneficiati de un sistem economic de incalzire. Acesta este cazul asa-numitelor sisteme de climatizare „reversibile” care sunt capabile sa functioneze sub forma de pompe de caldura si sa furnizeze de 3 ori mai multa energie decat absorb. O functie dubla care are sprijinul francezilor, deoarece functia reversibila este prezenta acum in 83% din instalatiile efectuate si se gaseste in principal in locuinte (90%).

3 – Protejati-va de zgomot (prin inchiderea geamurilor si alegerea unui dispozitiv care respecta standardele acustice in vigoare), polen si praf prin adoptarea dispozitivelor echipate cu sisteme de filtrare sau chiar purificarea aerului. In timp ce un aparat de aer conditionat conventional se bazeaza pe mecanismul frigiderului (producand aer rece si expulzand caldura in exterior), aerul conditionat reversibil are 2 functii, una pentru aer conditionat si cealalta pentru producere caldura.

Prin urmare, este capabil sa-si inverseze functionarea datorita schimburilor de caldura permise de agentul frigorific. Asa cum am spus anterior, modul de functionare al aparatului de aer conditionat reversibil este similar cu cel al pompei de caldura aer-aer, astfel incat este posibil sa se vada cei doi termeni pentru a vorbi despre aparatul de aer conditionat reversibil. Este o investitie recomandata in orice asa moderna, deoarece investim intr-un obiect care poate crea confort in orice sezon. Aerul conditionat reversibil are o serie de avantaje: Aerul conditionat reversibil produce mai multa caldura decat consuma si, prin urmare, va va permite sa reduceti consumul de energie si factura de energie.

Economiile de energie realizate pentru incalzirea in timpul iernii vor acoperi costurile utilizarii aerului conditionat vara. De fapt, veti face economii intre 30% si 50% pe timp de iarna, in special pentru a va finanta nevoile de aer conditionat. A suferit mari schimbari, iar acum puteti regla caldura pana la cea mai apropiata a zecea parte dintr-un grad care va va optimiza confortul vietii.

Prin urmare, aparatul de aer reversibil are 2 functii intr-un produs si, prin urmare, va permite sa economisiti bani, dar si sa economisiti spatiu in casa dvs. In cele din urma, acest tip de aer conditionat va absorbi umiditatea din camera dvs. si va curata aerul. Persoanele care vor sa investeasca intr-un astfel de dispozitiv pot beenficia de vasta gamad e prodsue de pe site-ul https://www.frigoterm.ro , unde vor gasi cele mai performante aparate de aer conditionat de la branduri renumite!

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top