Stiri

Generatoare electrice pentru locuinte

Generatoare electrice pentru locuinte
Viata la casa este pe atat de placuta pe atat de complicata mai ales cand te confrunti cu diverse probleme ce apar inevitabil. Daca in una din zilele trecute am vorbit despre daunatorii gradinii sau a campurilor agricole astazi intram un pic in categoria unor produse extrem de utile atunci cand vine vorba de o casa pe pamant.

De multi ani curentul electric nu mai este un lux sau o varianta optionala, a devenit o necesitate fara de care viata este extrem de complicata, uneori putand costa chiar viata oamenilor. Indiferent de cat de grava este situatia este necesar sa aruncati un ochi si peste categoria de generatoare electrice.

Cei de la eGospodarul ne-au transmis cateva cuvinte despre ce tipuri de generatoare se gasesc pe piata din Romania dar si de ce ar fi recomandat sa cumperi un generator electric bun pentru casa ta. Indiferent daca locuiti in mediul rural sau nu se intampla de multe ori sa existe pene de curent iar solutia optima reprezinta un astfel de generator. Atunci cand vreti sa cumparati un generator electric trebuie sa tineti cont atat de tehnologie cat si de functionalitate. Pe piata exista o multime de modele si al prima vedere pare ca toate sa arate la fel si sa ofere cam aceleasi chestii dar nu toate sunt potrivite locuintei dumneavoastra.

generatoare-electrice-casa

Tipuri de generatoare electrice

Generatorul de curent electric stationar cu mod de utilizare major
Acesta este tot timpul mai scump decat unul portabil, include in pretul sau atat amplasarea cat si mentenanta. Acesta trebuie instalat d eun specialist si el va gasi cel mai bun loc pentru a face corect legatura la reteaua de electricitate astfel incat odata cu intreruperea energiei electrice, generatorul sa porneasca automat sau sa fie foarte usor de activat manual in cazul in care este noapte si ramaneti fara curent. Se recomanda generatorul pe motor diesel ce se alimenteaza cu motorina, motorul va putea rula cel putin 1500rpm desi valoarea ideala ar fi de 3000 rpm. Va putea asigura o functionare de 16 sau 24 ore.

Generatorul de curent electric stationar cu mod de utilizare moderat
Este un model potrivit in cazul in care nevoia este pe termen foarte scurt sau cand se doreste a fi folosit ca alternativa pentru cateva aparate din locuinta. Nu este foarte performant dar este mai ieftin si in medie motorul sau este pe benzina si poate functiona pana la 8 – 10 ore. Aceste generatoare nu absorb si socurile de la caderile de tensiune.

Generator de curent electric portabil
Preturile sunt mai mici si poate fi montat oriunde atat in casa cat si in curte ba chiar si cand se merge cu prietenii la munte. Puterea acestuia este mai mica si este doar o solutie temporara. Motoarele lor pot fi alimentate cu benzina, propan sau gaz.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top