Business

Gestionare deseuri Cluj

firma de gestionare deseuri Cluj

Calitatea si seriozitatea unei companii certificate de gestionare a deseurilor este data de faptul ca acestea sunt supuse unei monitorizari anuale de gestionare deseuri. Cu ajutorul acestui principiu este transmis spre exterior prin anumite obligatiuni. Un set de instrumente pentru gestionare deseuri este oferit clientului fie ca este proprietar sau producator de deseuri. Atat persoanele fizice, cat si cele juritice acorda din ce in ce mai multa importanta eliminarii ecologice cand vine vorba de gestionare deseuri Cluj. Cu ajutorul certificarii de gestionare a deseurilor companiile pot construi incredere si isi pot asigura afacerea. Aceasta certificare arata ca firma sau compania actioneaza in conformitate cu legea si ajuta imaginea companiei sau a firmei sa fie una pozitiva prin grija fata de mediu.

Cosuri de hartie,carton, sticla, plastic si metal pentru gestionarea eficienta a deseurilor

Cu aproximatie, in fiecare an, in gospodarii se acumuleaza milioane de tone de deseuri. Aproximativ 55% din aceste deseuri sunt reciclate. Reciclarea deseurilor are loc pentru deseuri de hartie, plastic, sticla, metal si carton. Adeseori, multe dispozitive electrice mici, calculatoare, accesorii, articole electronice ajung in gunoiul menajer. In urma acestor lucruri se pierde multa energie si multe materiale valoroase, ca de exemplu metalele rare pe piata mondiala, care ajung in zgura si praful de filtrare in timpul arderii ceea ce duce la pierderea lor. Astazi se solicita stimulente puternice si cote mai mari de reciclare pentru evitarea acestor lucruri. Functioneaza bine reciclarea materialelor pentru plastic, sticla, carton, hartie, metal. In proportie de 80% rata de reciclare a sticlei ajuta la reutilizarea ei si economiseste cantitati mari de energie. Majoritatea tipurilor de hartie si carton sunt fabricate aproape exclusiv din deseuri de hartie reciclate. Aproximativ 60% din energie si apa se economisesc in productia de hartie reciclata, in comparatie cu hartia proaspata.

Modul cel mai eficient de a realiza o gestionare durabila a deseurilor este evitarea pe cat se poate a producerii de deseuri. Ca prioritate, evitarea producerii de deseuri, contracareaza cresterea continua a volumelor de deseuri si protejeaza resursele. Mediul este ajutat sa se refaca in acest mod. In acest mod, pe langa beneficiile ecologice, aduce si beneficii financiare prin evitarea risipei. Evitarea cantitativa a deseurilor si evitarea calitativa a deseurilor, contribuie la imbunatatirea calitatii vietii. Din aceasta cauza, este recomandat sa apelezi la firma de gestionare deseuri Cluj si la containerele speciale precum cel galben pentru plastic si metal, cel verde pentru sticla si cel albastru pentru hartie si carton.

Ce tip de deseuri poti gestiona?

In cosul galben, pe langa toate ambalajele din plastic si ambalajele metalice merg tot aici. Nu este decisiv daca pe ambalaj exista un punct verde pentru ca in prezent exista si ale metode de colectare conform ordonantei de ambalare in vigoare. In cosul galben sunt acceptate urmatoarele: capace din aluminiu, cutii de tabla si fier, unelte stricate, oale si tigai deteriorate, capace metalice, folii de aluminium, tavi din aluminiu s.a.m.d. Cosul de reciclare metale si plastic este doar cosul galben. Rezulta ca deseurile din aceleasi metale intra in cosul galben, la fel si cu restul cosurilor si deseurilor ce le sunt atribuite. Cu ajutorul acestei prezentari generale a conceptului de gestionare deseuri Cluj, iti poti aduce propria contributie la imbunatatirea calitatii separarii deseurilor din zona ta in doar cativa pasi. Prin acest articol am incercat sa rezumam cele mai importante informatii despre separarea corecta a deseurilor generate in viata de zi cu zi universala intr-o forma concisa.

 

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top