Diverse

Ghid de adâncime pentru o pompă de apă

Dacă pompa dvs. nu se potrivește cu adâncimea apei, nu așteptați ca pompa să circule sau să se oprească sau să continue să funcționeze în mod inutil, scurtartand durata de viață și marirea facturilor la energie. Adâncimea dorita de dvs. determină tipul de pompă de care aveți nevoie, deoarece există pompe care împing apa spre suprafață din interiorul adânc în puț sau cele care trag apa în schimb. Când cunoașteți tipul corect de pompă, un rezervor de presiune sau un rezervor de reținere adiacent pompei asigură o livrare continuă a apei atunci când este necesar.

Înainte de a putea dimensiona pompa in functie de puț, trebuie să cunoașteți adâncimea sondei, nivelul static al apei – măsurarea de la sol la suprafața apei – și rata de recuperare a acesteia. Când s-a efectuat lucrarea de executie a forajului, el a notat aceste detalii pentru autorizația pentru puț; hârtiile pe care le furnizează ar trebui să aibă și aceste informații pe aceasta, astfel încât să puteți alege o pompă care să corespundă adâncimii și ieșirii sondei dumneavoastră. Fiecare puț produce apă în proporție diferită, în funcție de straturile subiacente. Administrațiile locale din domeniul sănătății și clădirilor eliberează avizele de bunăstare și stabilesc standardele minime pentru puțuri.

Pompele montate pe suprafață trag apa din puț folosind o acțiune de tragere. O pompă de acest tip funcționează numai cu puțuri de 25 de metri adâncime sau mai puțin. Aceste tipuri de pompe necesită, de obicei, un rezervor de reținere pentru a crește cantitatea de apă livrată în liniile sanitare, măsurată cu kilograme pe inch. Pompa trimite apa în rezervor unde este stocată pentru utilizare.

Pompe de adâncime – măsurate în cai putere și tone pe minut de livrare – instalați în interiorul puțului de la 25 la 400 de metri adâncime. Pompa este scufundată adânc în puț, cu mult sub nivelul static al apei, dar nu în partea inferioară a puțului. De obicei, instalata cu un rezervor de presiune de lângă pompă, aceasta nu circulă până când rezervorul scade sub un anumit nivel. Presiunea sau rezervorul de menținere se află la câțiva metri distanță de capul puțului. Un regulator de presiune instalat în linie după rezervor si controlează presiunea apei din conducte și debitul în rezervor. Opreste pompa atunci cand rezervorul este plin. Pompele cu trei fire utilizează o unitate de comandă deasupra solului, făcându-le mai ușor de reparat.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top