Diverse

Godz of Rock

Comunicat de presa

Data: 23 iunie 2023

 

Ți-ai imaginat vreodată să vezi mari artiști din trupele tale preferate cântând împreună pe aceeași scenă? Godz of Rock, o trupă formată din muzicieni rock de renume, este cap de afiș al Festivalului IntenCity, în prima seară de festival, în data de 30 iunie 2023. Această formație excepțională îi include pe Simon Wright, Phil X, Gilby Clarke, Teddy ‘Zig Zag’ Andreadis, Joel Hoekstra, Jeff Scott Soto, Chuck Wright, Neil Turbin, Tim ‘Ripper’ Owens și Herma Sick, care vor prezenta la Craiova un proiect artistic creat special pentru Festivalul IntenCity.

Acești muzicieni extraordinari, care au făcut sau fac parte din trupe legendare precum AC/DC, Guns N’ Roses, Judas Priest, Bon Jovi, Anthrax, vor cânta pe scena festivalului împreună cu Orchestra și Corul Operei Române Craiova, sub conducerea muzicală a renumitului dirijor american Alexander Frey.

Show-ului electrizant pregătit de celebrii muzicieni rock li se va alătura profunzimea instrumentală și vocală a artiștilor Operei Române Craiova. Zecile de turnee naționale și internaționale, participarea la prestigioase festivaluri, repertoriul vast de lucrări de operă, operetă și balet, dar și memorabilele spectacole-eveniment pop-opera și rock-simfonic sunt mărturii ale virtuozității artiștilor Orchestrei și Corului Operei Române Craiova. Ținuta remarcabilă a interpretării lor a atras și atrag aplauzele unora dintre cei mai exigenți spectatori europeni și elogiile cronicarilor și criticilor internaționali.

Concertul extraordinar din seara de 30 iunie se va bucura de conducerea muzicală a dirijorului Alexander Frey. Cu personalitatea sa carismatică și abilitățile sale muzicale extraordinare, Alexander Frey este cunoscut drept unul dintre cei mai versatili dirijori din lume și se bucură de succes atât la pupitrul sălilor de concerte și al operelor de pe mapamond, cât și în lumea muzicală de pe Broadway și de la Hollywood.

Un show rock-simfonic istoric

Spectatorii sunt invitați să se pregătească pentru un concert unic rock-simfonic, în care vor asculta unele dintre cele mai iubite piese rock din istoria muzicii. Acest proiect special creat pentru Festivalul IntenCity oferă o experiență muzicală de neratat, care îmbină forța rock-ului cu grandoarea și rafinamentul orchestrării simfonice. În cadrul acestui show memorabil îi veți putea vedea și asculta live împreună pe scena din Craiova pe:

  • SIMON WRIGHT (baterist al trupeiAC/DC între anii 1983 și 1989, cu care a înregistrat trei albume, precum și al trupei Dio, cu care a cântat în perioadele 1990–1991 și 1998–2010)
  • PHIL X  (chitaristul trupeiBon Jovi  – a colaborat cu formația începând din 2011, iar din 2016 a devenit oficial membru al trupei)
  • GILBY CLARKE (chitarist al formațieiGuns N’ Roses în perioada 1991-1994, timp în care trupa a susținut celebrul turneu Use Your Illusion și a lansat albumul „The Spaghetti Incident?”)
  • TEDDY ‘ZIG ZAG’ ANDREADIS (distins cu titlul „Outstanding Keyboardist of the Year” în 1999, în cadrul L.A. Music Awards, este cunoscut în lumea rock pentru colaborarea cu Guns N’ Roses)
  • JOEL HOEKSTRA (chitaristul formațieiWhitesnake începând cu anul 2014, a atras atenția din perioada în care a cântat la trupa hard rock Night Ranger, între 2008 și 2014)
  • JEFF SCOTT SOTO (cunoscut ca solist pe primele două albume ale lui Yngwie Malmsteen, în 1984, și al trupei Journey în perioada 2006–2007, a fost unul dintre membrii fondatori ai formației suedeze Talisman, cu care a cântat între 1989 și 2007)
  • CHUCK WRIGHT (a devenit celebru fiind basistul trupei americane de heavy metalQuiet Riot pentru lungi perioade de timp de la începutul anilor ’80 până în anul 2021)
  • NEIL TURBIN (solistul formațieiAnthrax în perioada 1982-1984, cunoscut pentru vocea de pe albumul de debut al celebrei trupe americane de heavy metal, este din 2001 solistul trupei DeathRiders)
  • TIM ‘RIPPER’ OWENS (solistul trupeiJudas Priest, între 1996 și 2003, și apoi al formației Iced Earth, până în 2007, a fost nominalizat în 1999 la premiile Grammy pentru Best Metal Performance)
  • HERMA SICK (solista trupeiSick N’ Beautiful și membru al formației Venus 5)

Voci puternice, riff-uri electrizante, solo-uri de chitară, ritmuri dinamice și spiritul rebel mereu prezent al acestor muzicieni se unesc într-un mix unic, o colaborare rară și un concert rock-simfonic istoric. Este o oportunitate pentru spectatori de a se bucura live de această colaborare care aduce un omagiu uneia dintre cele mai vibrante comunități rock din Europa.

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de pe site-ul www.iticket.ro/event/intencity sau de la agenția Operei Române Craiova din Sala Polivalentă. Pentru mai multe informații și noutăți, puteți vizita site-ul www.craiovaintencity.ro sau să urmăriți rețelele de socializare oficiale.

Facebook: https://www.facebook.com/CraiovaIntenCity

Instagram: https://www.instagram.com/intencity.festival/

TikTok: https://www.tiktok.com/@intencity.festival

Web: www.craiovaintencity.ro

În această vară, pulsul orașului întâlnește ritmurile muzicii la IntenCity Festival!

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top