Stiri

Head hunting-ul. Ce? Cand? Cine?

Probabil ca majoritatea celor care au avut de-a face macar o data cu o agentie de recrutate stiu deja si ce este head huntingul. Nu este un termen nou pentru domeniul recrutarilor de personal, ci dimpotriva, este folosit de cativa ani si uneori chiar cu succes deplin. Poti gasi in acest moment agentii de recrutare care sa faca si headhunting, dar si agentie head hunting propriu-zisa.

Nu oricine poate face head hunting cu succes, fiind nevoie uneori de abilitati speciale, caracteristice oamenilor care lucreaza in domeniul vanzarilor.

Head huntingul este o forma de recrutare si selectie in care recruterul gaseste datele de contact ale unui candidat cu anumite abilitati si il contacteza pe acesta pentru a-l convinge sa participe la procesul de recrutare.

Head hunting nu inseamna ca agentia te suna sa iti faca o oferta, ci doar ca va incerca sa te convinga sa participi la selectie. Poate ca au fost atrasi de CV-ul tau, dar trebuie sa treci si prin interviu si eventual teste. Desi jobul nu este al tau 100%, faptul ca ai fost sunat fara sa aplici pentru respectivul job inseamna ca sansele tale sa obtii jobul sunt mai mari decat ale altor candidati care au aplicat direct.

Head hunting inseamna ca agentia a facut research despre tine si ca sunt interesati de cunostintele si de experienta ta. In plus, faptul ca se arata interesati de tine este un semn ca poti formula cerinte ceva mai mari.In general agentiile de recrutare apeleaza la head hunting atunci cand au scos un anumit job pe piata si nimeni interesant nu a aplicat sau cand cauta anumite abilitati si nu vor sa piarda timp plasand anunturi la care sa aplice o plaja foarte mare de candidati.

De asemenea pot folosi head hunting-ul atunci cand pozitia vacanta este ceva mai confidentiala si nu vor sa o faca publica  sau atunci cand ocuparea unui post esre urgenta si nu e timp pentru un proces de selectie obisnuit.

In general pe lista head hunterilor se afla persoane cu abilitati speciale si adesea angajati ai concurentei. Cu alte cuvinte, daca esti un tanar absolvent de facultate, nu visa sa fii sunat de head hunteri pentru ca nu e momentul inca.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top