Stiri

Iași are cea mai bine cotată grădină botanică din România

Luna aprilie este momentul ideal pentru a te bucura de o plimbare în grădinile botanice și parcurile dendrologice ale țării și a te delecta cu splendoarea naturii, a pomilor înfloriți și a florilor de primăvară. Grădinile botanice reprezintă o oază de liniște si culoare, fiind o destinație populară atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Mai mult decât atât, s-a dovedit că interacțiunea cu natura și cu „aerul liber” ajută la reducerea stresului, îmbunătățește nivelul de fericire și promovează starea generală de bine.

Dar care sunt cele mai frumoase grădini botanice și parcuri dendrologice din țară? Clubulcopiilor.ro a întocmit un clasament cu cele mai bine cotate grădini botanice și parcuri dendrologice din România pe baza datelor disponibile în Google Maps.

Cele mai bine cotate grădini botanice și parcuri dendrologice se află în Iași, CraiovaHunedoaraCarei și Chitila. Toate cele 5 au reușit să obțină un rating excelent de 4,7 dintr-un maximum de 5.

O surpriză foarte plăcută o reprezintă grădinile din orașe mici sau mijlocii precum HunedoaraCareiSimeriaJibou sau Galați care au atras foarte multe aprecieri din partea vizitatorilor și se situează printre cele mai frumoase și bine îngrijite grădini din România.

Care sunt grădinile botanice cu cei mai mulți vizitatori? Grădinile botanice din marile orașe, cum sunt Cluj-Napoca, București și Iași sunt cele mai vizitate din România. Grădina botanică din Iași a avut în 2023 peste 330.000 de vizitatori, cele mai aglomerate luni fiind aprilie, mai și iunie.

Cea mai veche din țară, grădina botanică “Anastasie Fătu” din Iași este, în același timp, și cea mai mare. Acoperind aproximativ 100 de hectare, aceasta este unică prin numărul mare de specii vegetale pe care le puteți găsi aici şi prin măsurile speciale de conservare aplicate.

Cu multe locuri amenajate pentru a sta și admira natura, dar și cu porțiuni sălbatice, totuși îngrijite, aici este locul ideal pentru a petrece o duminică de neuitat, căutând să descoperiți frumusețile ascunse ale locului.

Anul trecut au fost plantați 40.000 de bulbi de lalele, peste 200 de specii, pentru ca această grădină să fie plină de lalele înflorite de toate culorile, spre bucuria vizitatorilor.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top