Evenimente

Iași, capitala tenisului românesc! WTA 125 BCR Iași Open

Iașul intră în luna august pe o listă selectă și nu foarte numeroasă a orașelor din întreaga lume cu turnee ATP și WTA organizate în același an.

La puțin timp după încheierea ediției a treia a turneului ATP Challenger 100 Concord Iași Open, Baza Sportivă Ciric va găzdui, în prima săptămână a lunii august, ediția inaugurală a turneului WTA 125 BCR Iași Open.

Baza Sportivă Ciric va găzdui în perioada 1-7 august BCR Iaşi Open un turneu de tenis de câmp dotat cu premii de 115.000 dolari şi 160 de puncte WTA. Evenimentul va aduce la Iaşi trei jucătoare din top 100 mondial, cea mai bine clasată fiind elveţianca Viktorija Golubic (locul 59 WTA) şi opt românce: Ana Bogdan (111), Irina Bara (122), Mihaela Buzărnescu (127), Gabriela Lee-Talabă (149), Alexandra Cadanţu-Ignatik (172), Andrea Prisăcariu (340 – wild card), Briana Szabo (854 – wild card) şi câştigătoarea duelului dintre Ilinca Amariei (Iaşi) şi Oana Simion (Piatra Neamţ).

„Turneul de tenis feminin BCR Iași Open este un nou prilej de a populariza acest minunat sport în rândul ieșenilor, care au devenit – de ce să nu o spunem? – tot mai atrași de sportul alb. În ultima vreme, Iașul oferă atât jucători buni de tenis, cât și spectatori inimoși.

După un turneu dedicat băieților și încă unul rezervat copiilor, competiții care s-au bucurat de un mare succes, iată că Iașul găzduiește o nouă întrecere la care vor participa jucătoare profesioniste dintre cele mai cunoscute. Nu am nicio îndoială că vom asista la un nou exemplu de reușită atât din partea sportivelor, care se vor strădui înainte de toate să se întreacă pe sine, dar și din partea organizatorilor.

În ceea ce mă privește, îmi reafirm dorința de a sprijini orice demers de dezvoltare a sportului, acesta fiind unul dintre cele mai eficace soluții ale omului la provocările societății contemporane: plictiseală, probleme de sănătate, dificultăți de comunicare și de integrare. Competiția, ca esență a sportului, ne obligă se ne depășim limitele pentru a deveni mereu mai buni!

Îi felicit din toată inima pe cei care au contribuit la înființarea acestui nou turneu de tenis, le mulțumesc tuturor celor participă la promovarea acestei discipline sportive și le urez succes competitorilor!”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Turneu de top
Evenimentul, programat în perioada 1 – 7 august, este dotat cu premii în valoare de 115 000 de dolari și 160 de puncte WTA, iar director de turneu este Daniel Dobre.

Prima ediție va aduce la start o puternică prezență românească, pe tabloul principal fiind opt jucătoare, dintre acestea cinci fiind direct acceptate, iar trei pe baza unor wild-carduri.

Pe lista jucătoarelor se află și Viktorija Golubic (59 WTA la data înscrierii în concurs), Anna Karolina Schmiedlova (84 WTA), Clara Burel (95 WTA), Panna Udvardy (100 WTA), dar și Kristina Mladenovic (120 WTA), câștigătoare de titluri de Grand Slam la dublu.

Programul meciurilor va fi afișat pe conturile de social media și pe website-ul BCR Iași Open. În zilele de duminică, luni și marți, primele meciuri din zi încep la ora 11.00 și ultimul meci din zi nu mai devreme de ora 19.00.
În zilele de miercuri, joi și vineri, primele meciuri din zi încep la ora 13.00 și ultimul meci din zi nu mai devreme de ora 19.00.

Sâmbătă și duminică meciurile încep la ora 13.00.
Biletele și abonamentele sunt disponibile pe platforma Entertix până sâmbătă, 30 iulie.
Biletele pot fi achiziționate de aici: https://www.entertix.ro/g/582/bcr-iasi-open-wta-125.html.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top